В телефонен разговор председателят на Групата на ЕНП в ЕП

...
В телефонен разговор председателят на Групата на ЕНП в ЕП
Коментари Харесай

Борисов прие поздрави от Вебер и заяви: Времето за приказки свърши

В телефонен диалог ръководителят на Групата на ЕНП в Екологичен потенциал Манфред Вебер поздрави Бойко Борисов за безапелационната победа на парламентарните избори. Това оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Пред водача на ГЕРБ Вебер изрази вяра за съставяне на устойчиво ръководство на България, учредено на опита, което да се употребява с доверието на европейските сътрудници. По думите му пред България и Европа следва още доста работа по преодоляването на пандемията, по Плана за възобновяване и резистентност, по „ Зелената договорка “, както и за завършването на процеса по присъединението към Еврозоната.

Председателят на Групата на ЕНП в Екологичен потенциал означи, че в България е реализиран сериозен прогрес по всяка една от тези стратегически цели и показа увереността си, че ГЕРБ и Бойко Борисов могат да изведат стопанската система от рецесията.

Бойко Борисов осведоми Манфред Вебер, че ГЕРБ е получила доверието на над 837 хиляди души и е спечелила вота в 24 от 31 многомандатни изборна региона в България.

„ Не са доста партиите в Европа, които могат след цялостен мандат още веднъж да победят на изборите. И то толкоз изрично! ГЕРБ към този момент има 5 следващи победи на парламентарни избори. Длъжни сме пред всички наши гласоподаватели да създадем всичко допустимо да
образуваме кабинет. Разчитаме, че останалите парламентарно показани партии ще показват отговорност към стабилността на страната и ще излъчат държавно управление, в случай че нашето предложение за кабинет не бъде подкрепено. Времето за приказки свърши “, акцентира ръководителят на ГЕРБ.

Борисов и Вебер бяха единомислещи, че тежката обстановка, в която се намират Европа и светът, изисква повече работа и мъдрост и по-малко популизъм.

„ Партиите от ЕНП, с някои дребни изключения, постоянно сме били мощни в дейностите. Ние сме най-истинската опция на популистите, а не техни сътрудници “, уточни Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР