В телефонен разговор генералният секретар на Организацията за сигурност и

...
В телефонен разговор генералният секретар на Организацията за сигурност и
Коментари Харесай

Османи: Готови сме дипломатически да допринесем за намиране на мирно решение за Украйна

В телефонен диалог генералният секретар на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) Хелга Мария Шмид  и министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи са разискали обстановката във и към Украйна и смисъла на спазването на интернационалното право и ненарушимостта на границите. 
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 558
„ Като част от тройката на настоящия ръководител на ОССЕ, Северна Македония е подготвена да способства за деескалацията на обстановката и за дипломатическите старания за намиране на спокойно решение ”, написа Османи в профила си във Facebook.

Информация за обстановката във и към Украйна е и една от точките на днешното постоянно съвещание на държавното управление на Република Северна Македония.

На сесията ще бъдат разисквани нужните ограничения за обезпечаване на сигурността на наблюдаващите на страната в Специалната мониторингова задача на ОССЕ в Украйна. 
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 558  Министърът на защитата на Украйна: Гответе се за война и човешки жертви Министърът на защитата на Украйна: Гответе се за война и човешки жертви  Русия прикани света да признае независимостта на Донецк и Луганск Русия прикани света да признае независимостта на Донецк и Луганск  Народно събрание също ще излезе с декларация за обстановката в Украйна Народно събрание също ще излезе с декларация за обстановката в Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР