В текущата финансова рамка на държавата за 2023 година, която

...
В текущата финансова рамка на държавата за 2023 година, която
Коментари Харесай

Асен непреклонен пред бунтарите: Никакво увеличение на заплатите на полицаи и земеделци

В настоящата финансова рамка на страната за 2023 година, която следва да бъде призната от Народното събрание в идващите седмици, не се планува покачване на заплатите на чиновниците от МВР и Министерството на земеделието и подресорните организации, които излязоха на митинги в последните дни.

" Трябва да се отнасяме с идентичен критерий към безусловно всички чиновници. Политиката, заложена от служебния кабинет и която ние в тази ситуация продължихме, е структурите, които са получили покачване през предходната година, през тази година да не получат такова, а тези които не са, да получат 10% нарастване. Тази политика се отнася и за Министерство на вътрешните работи, и за всички останали структури ", разяснява в коридорите на Народното събрание съпредседателят на " Продължаваме промяната " и министър на финансите Асен Василев.

" Има най-разнообразни претенции. (Принципът) ще бъде - разход за разход. Предложенията сред първо и второ четене, в случай че има такива, в случай че някой желае да се вършат спомагателни разноски, това да е за сметка на други разноски, защото няма опция за спомагателни доходи ", уточни още той.

И Василев, както и ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов, удостовери, че сред двете най-големи парламентарни групи в парламента има единодушие по отношение на бюджета.

" Засега виждам, че като цяло има настройка за относително дребни корекции, които в случай че се създадат разход за разход, няма да нарушат бюджетната рамка.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР