В технологичния век, в който живеем общуването все по-често се

...
В технологичния век, в който живеем общуването все по-често се
Коментари Харесай

Бъдете двама, за да избегнете деменцията

В софтуерния век, в който живеем общуването все по-често се измества от онлайн връзката и самотата придобива други измерения. Все отново същинското другарство и реципрочност сред двама души има своите незаменими качества.
Според учени от Университетския лицей в Лондон хората, които живеят с сътрудник са застрашени в по-малка степен от деменция. Изследването е оповестено на формалния уебсайт на образователното заведение, съобщи БГНЕС.
Изследователите анализирали сведенията за съвсем 800 хиляди души от Европа, Америка и Азия и изяснили, че хората, които не живеят фамилно, са застрашени повече от другите от деменция. рискът от развиване на старческо малоумие в тази група е с 42% по-висок от фамилните. Овдовелите, на собствен ред, са с 20% по-висок риск от развиване на деменция, в сравнение с омъжените и женените.
Експертите допускат, че тази връзка се обуславя от по-активния метод на живот в двойка. Освен това в фамилията, съгласно създателите на проучването, са склонни по-често да се откажат от нездравословните привички и се стараят да се хранят вярно.
Учените настояват, че фамилните двойки се грижат един различен за здравето си, поддържат морално колегата си. Според специалистите, това се отразява по позитивен метод на здравето на индивида и по-специално на работата на нервната му система и мозъка.
Деменцията е загуба на качества на мозъка (когнитивните мозъчни функции), която с увеличението си пречи на естествената ежедневна активност в продължение на минимум половин година, не е по рождение и не е обвързвана със загуба или изкривяване на съзнанието по други аргументи.
Като възрастово изменение е разследване от загиване на мозъчни кафези.
Деменцията визира от 5 до 8% от хората на възраст сред 65 и 74 години и до 20% от тези сред 75 и 84 години. Преценките за съществуването на деменция при хората над 85 години са в диапазона 30-47%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР