В Тази Сутрин по БТВ гостуват приятелят на Боян Петров

...
В Тази Сутрин по БТВ гостуват приятелят на Боян Петров
Коментари Харесай

Слави Несторов от Хималаите в ефира: Шансовете на Боян Петров за оцеляване са свързани с окопаване в ледена долина

В „ Тази Сутрин ” по БТВ гостуват приятелят на Боян Петров – Борислав Сандев, и алпинистът Петър Атанасов. От Хималаите  пък се включи по телефона алпинистът Слави Несторов.

Ето какво обявиха те за издирването на Боян Петров:

Борислав Сандов:



„ В Интернет прочетох, че има понижение напразно, хеликоптерът би трябвало да е изхвърчал в 10 часа, което значи, че към този момент кръжи над Шиша Пангма. Знам, че китайските хелипоктери нямаха опция да летят нависоко, само че този вид хеликоптери може да се качи над 7000 метра, и там, в случай че няма мъгла и облачност и има видимост, да има взор и да разпознава местоположението на Боян. ”

Коренно различна информация, обаче даде алпинистът Слави Несторов, който сега изкачва Еверест и се намира на към 100 км от Шиша Пангма.

„ При мен има ураганни ветрове, което значи, че и към Шиша Пангма ситуацията е сходна. Говорих с брата на шерпа, който се включва в издирването на Боян. Те нямат хеликоптер, който да се вдигне на над 6000 метра. Шансът на Боян, е да се е окопал в ледена котловина или да е слязъл от лагер 2 в лагер 1, което на този стадий не се е случило. В лагер 2 има хранителни запаси, Боян се намира някъде сред лагер 1, 2 и 3 ”, съобщи Несторов.



„ Трудно е да се каже какви са възможностите за оцеляване на Боян, защото мина доста време, откогато е изгубена връзката с него. Не желая да давам оценка за шансове, до момента в който няма потвърждения за неприятна развръзка, вярата остава. Шансовете му са да има вода, тъй като без храна се устоя, само че без да пиеш вода - не ”, сподели в студиото на БТВ алпинистът Петър Атанасов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР