В тази отново ще обърнем внимание на това как природата

...
В тази отново ще обърнем внимание на това как природата
Коментари Харесай

Боровинките и ягодите помагат срещу редица заболявания

В тази още веднъж ще обърнем внимание на това по какъв начин природата може да ви защищити и да се пребори с някои хронични болести. Малките безкостилкови плодове като черните боровинки, алените боровинки, ягодите, малините и други са богати на фитонутриенти, които са мощни в битката със съществени болести като рак, диабет, сърдечни заболявания, язва, а даже и стабилизират равнището на холестерола.

Важно е тези плодове да се употребяват в сурово положение, свежи, а не да се търси опция, като сок или други храни, направени от плодовете след преправка. За да получите достатъчното количество фитонутриенти за вашия организъм, би трябвало да консумирате плодовете свежи.

Извънредно забавен факт за боровинките, е че те са доста мощен съперник на съществени заболявания. Боровинките съдържат доста огромни количества фитохимични и антиоксидантни субстанции в състава си, които в действителност им придават цвета или при някои типове плодове характерния мирис или усет.

Тези фитонутриенти за доста мощен бранител за оптималното здраве на човешкия организъм, даже са по–ефективни от някои лекарствени лекарства, при което не нанасят странични провали.

Растенията са естествени фармацевтични компании, само че разнообразни от тези, издигнати от индивида, тъй като растенията набират нужните за организма ни здравословни хранителни съставки, които се борят с разнообразни заболявания без да предизвикват странични резултати, до каквито водят лекарствените лекарства.

 Черни боровинки

В съпоставяне с доста други плодове и зеленчуци, боровинките са най–богатият източник на антиоксиданти и фитохимични субстанции, които оказват помощ в битката с едни от най-тежките заболявания като рак. Боровинките също съдържат и доста витамини и минерали - калций, магнезий и цинк.

Като разгледаме другите типове дребни безкостилкови плодове, най–много се отличават тъмните боровинки. Те съдържат доста високо количество флавоноиди и са най–силните антиоксиданти.

За тях би трябвало да се знае, че са доста ефикасни в битката с рак на простатата, инфекции на пикочния тракт и катаракта (перде на очите). Също по този начин оказват помощ, като защищават мозъка от вреди, породени от удар или сърдечни заболявания.

 Ягоди

Червените боровинки са познати най–много като средство за битка с инфекции на пикочните пътища, само че и като средство за предотвратяване от рак на гърдата и язва. Също се употребяват и за нормализиране на равнищата на холестерола.

Ягодите са богати на витамин С и са добър антиоксидант. Познати са и като средство за битка със сърдечни заболявания и като източник за набирането на витамини и минерали, нужни за човешкия организъм.

Малините също са богати на витамини и минерали и оказват помощ при битката с рака. Като цяло всички разновидности на боровинките – червени, виолетови, тъмни и други са източници на доста потребни съставки и са средство за битка с доста съществени заболявания и инфекции.

Ето за какво е належащо във вашето ежедневно меню да се включва и несъмнено количество от тези плодове. Така по-лесно може да се реализира здрав и мощен организъм.

Помнете, че естествените блага постоянно ни дават нужните за тялото ни субстанции, които ни вършат по–здрави и по–силни в битката с разнообразни заболявания.

За да постигнете оптимално здраве на вашето тяло, би трябвало да консумирате освен боровинки, а доста и от другите плодове и зеленчуци, с които ни е дарила природата. Трябва да ѝ се доверим напълно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР