В тази нощ се случи нещо много важно за българското

...
В тази нощ се случи нещо много важно за българското
Коментари Харесай

Мрежата за еуфорията на Бориславова от ареста на Борисов: Кокаинът предизвиква еуфория, но и смърт

" В тази нощ се случи нещо доста значимо за българското общество. В моя умишлен живот аз не съм виждала такава всеобща еуфория и такова празнуване. Така началникът на политическия кабинет на премиера Лена Бориславова отговори пред бТВ на въпрос за задачата на ареста на някогашния министър-председател Бойко Борисов. Потребители на обществените мрежи, обаче припомниха на Бориславова, споделяйки публикация на , че кокаинът също провокира еуфория, само че и гибел.

 



Ето и публикацията:

Високите дози на кокаина могат да причинят еуфорична възбуденост или признаци, сходни на шизофренията, а психическата и физическа взаимозависимост постоянно довеждат до надълбоко пристрастяване. Много хора употребяват от време на време кокаин за освежаване и могат непринудено да понижат неговата приложимост. Статистиката сочи, че развиването на пристрастяване към този опиат се е нараснало и в Европейския съюз, и в Съединени американски щати.

Това се дължи на наличността на високо дейни биологични форми, като тъй наречените крек кокаин, който несъмнено утежнява казуса със зависимостта. Въпреки че по-голямата част от кокаина е предопределен за смъркане, пушещият се крек кокаин от няколко години е станал необятно известен. Хидрохлоридната сол на кокаина се трансформира в по-летлива форма нормално посредством прибавяне на натриев бикарбонат, вода и загряване. Преработеният материал е горивен и по тази причина се вдишва пушекът. Началото на резултата е по-бърз, а силата на максимума е забележителна.

Ефектите от острата приложимост на наркотика зависят от това дали се инжектира или пуши. Кокаинът провокира хиперстимулиране, бодрост, еуфория, възприятие на подготвеност и мощ. Възбудата и връхната точка са сходни на тези при инжектирането на амфетамин. Свръхдозата може да докара до трептене, припадъци, делириум и гибел, която е в резултат на миокарден инфаркт, сърдечни аритмии и сърдечна непълнота.
Съвместната приложимост на кокаин и алкохол води до приемането на сгъстен артикул – кокатилен, който има стимулиращи свойства и може да усили токсичността.

Тъй като кокаинът е упойващо вещество с доста малко деяние, наркозависимите могат да го инжектират или пушат през шпации от 10 до 15 минути. Това може да провокира токсични резултати като тахикардия, хипертония, мидриаза (разширение на зениците), мускулни конвулсии, унесеност и рискова раздразнителност. Понякога се развиват халюцинации, параноични заблуди и нападателно държание, което може да направи личността рискова за близките.

Острата кокаинова интоксикация не се нуждае от особено лекуване, тъй като опиатът е с изключително малко деяние. Ако призната свръхдоза изисква намеса, могат да бъдат използвани венозно барбитурати или диазепам. Антиконвулсантите не предотвратяват припадъците, дължащи се на кокаинова свръхдоза. Хипертермията (високата температура) или доста нарасналото кръвно налягане, които рядко се получават, би трябвало да бъдат лекувани.

Злоупотребата с кокаин през време на бременността е обвързвана с по-висока периодичност на отлепване на плацентата и развиване на спонтанни аборти. Новородени от пристрастени към кокаина майки имат ниско телесно тегло, понижена дължина и обиколка на главата. Допълнително се следят леки разстройства във функционалностите на нервната система, включващи понижено вниманието и бодрост, невисок коефициент на просветеност и увреждане на грубите или фините двигателни умения.

Спирането на кокаиновата приложимост несъмнено се нуждае от помощ, а депресията, която може да аргументи, изисква наблюдаване и лекуване. Отказването от опиата се характеризира със унесеност, повишен вкус и меланхолия. След интервал на отричане се появява мощна наклонност към продължение взимането на упойващото средство. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР