В тази конфигурация, с тези ръководства с този начин на

...
В тази конфигурация, с тези ръководства с този начин на
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Сегашното състояние на партиите е заплаха за парламентаризма

" В тази настройка, с тези управления с този метод на държание нищо не може да се промени, в случай че ще не в 50-тия, ами и в 80-тия парламент.Трябва да отсеем плявата на лицемерните думи от обстоятелствата на действителното държание. Това е някаква стъпка в вярната посока, тъй като, както знаем, с цел да решим един проблем, би трябвало да го признаем и определим. Ние виждаме, че това е положението на българските партии, колкото и ще те да се вайкат за положението и за някакви закани към парламентаризма. Сегашното положение на партиите, най-малко показаните в Народното събрание, е действителната опасност за парламентаризма, това сподели в коментарното предаване на Радио " Фокус " Това е България "  проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет към президента и консултант на министър-председателя Гълъб Донев в коментар по тематиката " Какво постигнаха  и какво не през късия интервал на 48-то Народно заседание и в какво служебният кабинет съумя и в какво не ".

" От тук-нататък за мнозина е ясно, че в тази настройка, с тези управления с този метод на държание нищо не може да се промени, в случай че ще не в 50-тия, ами и в 80-тия парламент, добави Маринов.

По думите му  има едно последователно количествено натрупване, което ще премине в ново качество,тъй като ние виждаме наклонност, която не е от скоро, да се задълбочава и форсира през последните две години  - една огромна част от хората не припознават тези партии, не желаят да гласоподават за тях.  В такива случаи рано ли късно идва някаква опция, нещо ново, което хората ще припознаят.

" Разбира се, може да се възрази, че и предходната година се появи нещо ново, преди две години също, само че тези нови неща не се оказаха това, което се надявахме да бъдат, само че другояче не може да стане. Рано или късно ще се появи нещо, което ще свърши работа и ще даде нов старт на българската народна власт ", добави ръководител на Стратегическия съвет към президента.

Той добави, че демокрацията познава най-различни форми на ръководство разнообразни модели, значимо е да е народна власт - от името и в името на народа.

По тематиката да не би идната стъпка да е президентска република, проф. Маринов сподели: " Трудно е да се каже и от в този момент да се отсече, че едно нещо е да се стартира подписка за референдум, друго нещо е той да се организира, трето и четвърто е от това в действителност да произтекат съответните промени. Започва едно усилие на обществото да се извоюва по-добро ръководство. Аз не съм мислил в никакъв случай, че това ще е елементарен, бърз развой, само че е  ясно, че доста хора схващат, че от самосебе си не може да стане. "

Съветникът на министър-председателя Гълъб Донев разяснява и проблемите, с които се е сблъскало служебното държавно управление: " Несъвършена, безредна, доста странна подзаконова нормативна уредба.. Необходимост да се трансформират или да се вземат решение по законодателен път въпроси. Със сигурност липса на задоволително съществени анализи  и разновидности на деяние, които няма по какъв начин да се изработят от през днешния ден за на следващия ден. В доста от тези случаи наистина  държавното управление и министър-председателят съумяха в много къси периоди да решат задания, които не са по никакъв начин лесни. Казвам Ви го с чиста съвест. "

" Трябва да е ясно, че демокрацията допуска не просто баланс и разделяне, а партньорство сред другите управляващи. Всяка една власт, колкото и огромни искания да има и колкото и мощна да изглажда,  не може да се оправи сама ", сподели още проф. Маринов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР