В тази чиния има всичко, за което можем да мечтаем

...
В тази чиния има всичко, за което можем да мечтаем
Коментари Харесай

Свинско руло с гарнитура

В тази паница има всичко, за което можем да мечтаем - и месце, и вкусна гарнитура

Необходими Продукти

● свинско месо - 1.5 кг
● олио
● праз - 1 връзка
● чушки - 1 кг
● сол
● черен пипер
● картофи - 1, 2 кг
● карфиол - 1/3 глава
● масло - 3/4 пакет
● прясно мляко - 250 мл
● брашно - 3 с.л.

Начин на подготвяне

Свинското месо се разрязва, тъй че да стане на една огромна филия. За задачата аз избрах необятно и по-тънко парче месо, което да разрежа през средата и това да бъде задоволително за подготвянето на формата на месото.

Празът се почиства и и измива. Нарязва се на колелца. Чушките се измиват и почистват. Нарязват се на дребни лентички.

В огромен бездънен тиган се поставя олио да загрее. Добавят се празът и чушките. Запържват се добре, като се разбъркват. Овкусява се със сол и черен пипер.

Свинското месо се осолява от двете страни. Плънката се разпределя отмерено по дължина на месото. Загръща се добре, тъй че от всички страни да се прибере плънката. Зашива се по дължина и от двете къси страни.

Соленото руло се поставя в йенска тенджера. Сипва се към половин литър вода, с цел да се употребява след изпичането на месото за сос и с цел да се задуши месото.

Сосчето е доста вкусно, когато месото е отпуснало усет. Слага се капакът на йенската тенджера. Пече се в умерено загрята фурната за към 3 часа, като рулото може да се обърне от двете страни. Ако е належащо, най-после се маха капакът, с цел да се запече месото.

Картофите се обелват и измиват. Слагат се в тенджера с вода. Може да се разрежат на 2, с цел да се сварят по-бързо.

Карфиолът се измива, начупва и се прибавя в тенджерата. Слагат се да се варят. Когато се сварят, се отцежда водата. Добавя се половин пакетче масло и прясното мляко. Овкусява се със сол и черен пипер. Намачква се добре, до приемането на пюре.

Когато месото е готово, се изкарва на огромна дъска и бързо се подготвя сосът, с цел да се сервира топла порция.

В тенджерка, в която може да се употребява тел за разтрошаване, се поставя масло да загрее. Добавя се брашното да се запържи, като непрестанно се разбърква. Добавя се бульонът от печенето на свинското руло, като продължава да се бърка.

Месото се нарязва на филии. Свинското руло с гарнитура се сервира в паница по парче или две, зависи от размера. Ползва се найлоново пликче с отрязано долно крайче, с цел да се оформи пюрето.

Сосът се сервира настрана в каничка и се прибавя към порцията по избор. По предпочитание могат да се употребяват повече подправки за месото, само че всяка от съставките добавя усета му. Карфиола придава изключителна лекост на пюрето./

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР