В Тайланд започна петдневната погребална церемония на бившия крал Пумипон,

...
В Тайланд започна петдневната погребална церемония на бившия крал Пумипон,
Коментари Харесай

В Тайланд започна петдневната церемония по погребването на крал Пумипон

В Тайланд стартира петдневната погребална гала на някогашния крал Пумипон, предадоха организациите, представени от Българска телеграфна агенция. Церемонията ще се извърши с будитски религиозни ритуали и се предава онлайн от огромните малките екрани в Тайланд.

Възпоменанията започнаха през днешния ден в тронната зала на Големия кралски замък с будистки бит с присъединяване на монаси, новия крал Рама Десети и членове на кралското семейство. Прощаването с някогашния крал, прочут и като Рама Девети, ще завърши на 29 октомври.
Утре късно вечерта той ще бъде кремиран. За церемонията по кремацията през днешния ден в Банкок ще дойдат високопоставени посетители от над 40 страни, в това число 16 монархии.

Сред представителите на непознатите страни ще са заместник-председателят на Държавната дума на Русия Олга Епифанова, министърът на защитата на Съединени американски щати Джеймс Матис и заместник-председателят на китайския Държавен съвет /правителството/ Чжан Гаоли.
Утре в 7 ч. локално време тялото на краля ще бъде изнесено от тронната зала и откарано със специфична каляска на площад "Санам Луанг ", където в късния следобяд синът му ще даде алегорично начало на церемонията по кремацията, а в 22 ч. локално време и същинското начало. В това време към двореца и площада се чака да се съберат към 200 000 души.

Много от тях започнаха да дойдат в историческия център на Банкок и да заемат местата си още преди няколко дни макар горещото и дъждовно време. На идващия ден костите на Рама Девети ще бъдат докарани в тронната зала "Дусит Маха Прасат " в Големия кралски замък, а прахът му - в будистки храм. На четвъртия ден от погребението ще има религиозна гала, в която ще вземат участие членове на кралското семейство и будистки монаси. На 29 октомври тленните остатъци на Пумипон ще бъдат превозени в тронната зала "Чакри Маха Прасат ", намираща се също в дворцовия комплекс. След това прахът на монарха ще бъде разграничен на две и изпратен в два будистки храма.

Рама Девети, който ръководи Тайланд в продължение на 70 години, умря на 13 октомври 2016 година след дълготрайно боледуване.

В кралството беше разгласен едногодишен печал, а тялото на монарха беше сложено в Големия кралски замък. Там то се намираше в седящо състояние в специфична погребална урна, която сега е в тронната зала "Дусит Маха Прасат ". На площад "Санам Луанг " за кремацията на монарха е издигната погребална платформа с височина над 50 м.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР