В търсенето на перфектната торта попаднахме на тази рецепта за

...
В търсенето на перфектната торта попаднахме на тази рецепта за
Коментари Харесай

Шоко-бисквитена торта

В търсенето на съвършената торта попаднахме на тази рецепта за шоко-бисквитена торта и считаме да се позадържим най-малко за още едно парче от нея

Необходими Продукти

● бисквити - 250 г кръгли (без дупка), може и правоъгълни
● какао - 100 г подсладено и 100 г натурално
● кондензирано мляко - 400 г леко подсладено
● яйца - 4 огромни
● захар - 150 г
● ванилия - 1 ч.л.
● масло - 150 г краве
● ромова есенция - 1 ампула

Начин на подготвяне

Пригответе си правоъгълна тава, която би трябвало да застелите с хартия за печене. Краищата на хартията би трябвало да са доста след стените на тавата, с цел да може в следствие да обгърнете цялата торта от горната страна.

Разбийте яйцата със захарта и прибавете двата типа какао и подсладеното кондензирано мляко. Изсипете сместа в съд на котлона, в който авансово леко сте разтопили маслото.

Бъркайте крема, до момента в който се сгъсти на слаб огън. Към готовия крем се прибавя ванилията и половината от ромовата есенция.

Другата половина се сипва в купичка с малко прясно мляко, в която леко се потапят бисквитите от 1 край при реденето. Изсипете на дъното на тавата от крема.

Подредете ред бисквити, потопени в мляко и редувайте крем, бисквити, до момента в който се изчерпат количествата. Получават се към 6 реда бисквити, като кремът не е на доста пълен слой. Отгоре би трябвало да завършите с крем.

Оставете за малко да се стегне и прегънете готварската хартия върху повърхността на бисквитената торта, с цел да я покрие изцяло. Оставете в ледник за 1 денонощие и на идващия ден поднесете.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР