В Търговище хулигани разглобиха и задигнаха металната конструкция на празничната

...
В Търговище хулигани разглобиха и задигнаха металната конструкция на празничната
Коментари Харесай

Четирима хулигани откраднаха арката, под коят о минаха абитуриентите на Търговище

В Търговище хулигани разглобиха и отмъкнаха металната структура на празничната арка на централния площад " Свобода ", под която преди баловете си на 24 май тази година минаха 386 зрелостници от града. По традиция общината издига арка и опъва червен килим по пътя на своите зрелостници. Самата арка е благосъстоятелност на локална компания.

След получен сигнал за изчезналата арка от Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи е почнало търсене. За броени часове чиновници на ръководството са открили причинителите на противоправното действие - група младежи от Търговище на възраст 20 и 21 година - трима младежи и млада жена. Един от тях бил студент, останалите работят. Установено е, че директно след среднощ - в първите минути на 25.05.2023 година, четиримата са разглобили структурата от площада на три сегмента, пренесли са ги на ул. " Стефан Караджа " в града, и са ги оставили там.

Униформените прегледали записите от охранителните камери в града, които запечатали кражбата. Преди да посегне към арката, компанията се почерпила порядъчно в локално заведение, станало ясно още от записите.

Младежите са разпитани за случая в полицията, а структурата е върната и прибрана от притежателя й. Четиримата не могли да дадат свястно пояснение за постъпката си - те не са мислели да крадат арката, с цел да я предадат на вторични първични материали.

Четирима хулигани откраднаха арката, под която минаха зрелостниците на Търговище
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР