В Търговище е установен лекар, извършващ медицински прегледи в нарушение

...
В Търговище е установен лекар, извършващ медицински прегледи в нарушение
Коментари Харесай

Лекар без права преглеждал пациенти в хотелска стая в Търговище

В Търговище е открит доктор, извършващ медицински прегледи в нарушаване на законови разпореждания. Нарушенията са установени при осъществена взаимна инспекция на чиновници на ОД МВР-Търговище, РЗИ-Търговище, Българския лекарски съюз в Търговище и НАП-ВарнаНа 16 февруари, оповестяват от ОД на Министерство на вътрешните работи.

В 12:30 часа при осъществена инспекция е открито, че 46-годишен доктор от гр. София упражнява специалност, обвързвана със опазването на здравето на популацията, без да има съответната дееспособност, както и че упражнява лекарската специалност в нарушаване на Закона за здравето, Закона за лечебните заведения и Закона за съсловните организации на лекарите. Същият е правил медицински прегледи.

Установено е, че лекарят не е имал право да упражнява специалността си, защото името му през 2018 година е заличено от регистъра на Българския лекарски съюз. Установено е още, че не са спазени законовите условия за осъществяване на такива прегледи (те не са осъществявани в лекарски кабинет) както и че и 46-годишният не е издавал нужния документ - фискален бон, за получените от него суми за осъществяване на прегледа.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. На мъжа е повдигнато обвиняване. Съставени са му актове за определяне на административно нарушаване по Закона за здравето и по Закона за налог добавена стойност. С констативен протокол са установени и нарушавания по Закона за лечебните заведения и Закона за съсловните организации. Работата по документирането на закононарушението продължава под управлението на прокурор от Районна прокуратура-Търговище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР