В своя профил в нарече Морфов насилник, защото режисьорът премахна

...
В своя профил в нарече Морфов насилник, защото режисьорът премахна
Коментари Харесай

Кръстю Лафазанов защити Александър Морфов. В неговите представления актьорите са сътворци

В своя профил в назова Морфов ”насилник ”, тъй като режисьорът отстрани табелката от вратата ѝ. Александър Морфов аргументира своята постъпка с това, че тя е честен акт и той

 

Кръстю Лафазанов е работил дълго с Александър Морфов. Актьорът удостовери думите на Морфов, който споделя, че постановките му са: „ Жалони на неговото мислене. ” Освен това пиесите, които слага Морфов, се радват на огромен зрителски интерес и имат креативно дългоденствие. Те се играят по 8-10-12, даже по 15 години. " Сашо Морфов основава невероятна атмосфера и дух. Хората обичат представленията му. Те се играят дълготрайно време, тъй като не те оставят безучастен ", акцентира Лафазанов по Нова телевизия. 

 

През годините обичаният артист Кръстю Лафазанов разсмива публиката с паметните си функции в телевизионни сатирични излъчвания като „ Улицата ”, „ Комиците ”, както и с многочислените и разнообразни превъплъщения в театъра.

 

Според него постоянно в една артистична двойка би трябвало да има химия - като неговата с Мая Новоселска. С горест Лафазанов уточни, че хуморът в днешно време е същият, тъй като " дребният човек си остана дребен. Може би улицата е по-тъжна. "

 

Кръстю Лафазанов разяснява неприемливото разбъркване на политика и просвета, на което станахме очевидци през миналите дни към казусът в Народния спектакъл. Той отбрани Александър Морфов: „ Аз обичам този човек. Аз съм работил с него. Едни от най-хубавите си функции съм направил в негови постановки. " Актьорът уточни, че Морфов може да сплотява хората със своята работа, защото тези, които работят с него " го заобичват и стават сътворци. "

 

Кръстю Лафазанов показа, че режисьорът не крещи, тъй като по време на работния развой има прелестна атмосфера: " Във всичките му представления има необикновен дух, както и поетични усеща. "

 

Кръстю Лафазанов сподели със страдание, че му е " болно " за това, което се случва в Народния спектакъл сега и уточни, че не е ходил от много време там. Той подчерта: " Самият Сашо е това, което са представленията му. Хората обичат да вървят на тези представления. Те вървят по няколко пъти, с цел да ги гледат. Винаги съм се питал „ Защо? ” Защото изпитваш някакви усеща. Така че човек, който не е сензитивен, не може да направи такива представления. "

 

Лафазанов уточни, че самият факт, че се случила е някаква преживелица, евентуално има някакви доста мощни вътрешни претекстове, които режисьорът следва, тъй като Морфов има мощно изразено възприятие за правдивост и ясни правила, които пази. Според Лафазанов това, което е подтикнало Морфов да постъпи по този метод е, че политиката се е намесила в театъра. Актьорът сподели, че тази интервенция носи необратими последствия: " Сякаш всичко стартира да се разгражда, тъй като задачата на тази политика е не да сближава хората, да мисли за хората, за това да живеят по-добре, а нещо сякаш е изродено. Има някаква токсичност, която се основава, където „ цъфне ” тази политика, в който и да е културен институт или става като някакво умалено моделче на Народното събрание. "

 

Лафазанов уточни, че през годините всички създатели са страдали от въздействието на политиката на личен тил, само че има хора, които се борят против това и на него му харесват кардиналните хора, които са като Морфов и си разрешават да имат такива действия: " Ако го напишеш това във вестник никой няма да му обърне внимание, само че когато го напишеш на вратата. Аз не мога да бъда като Сашо. Ние всички сме разнообразни, само че се възхищаваме на тези хора, които могат да реализират доста повече от нас. Мотивите за това деяние са вътрешни, а ни е гледаме единствено външното – за написаното на вратата има доста, доста по-дълбоки аргументи. "

 

Лафазанов открои, че несъмнено всички имаме виновност за това, което се случва: „ Не всички можем и сме такива като Сашо. Той не може да търпи неща, които са явно несправедливи. " Актьорът уточни, че тази постъпка приказва за органичността на създателя, тъй като той е подобен, какъвто е в живота. Не се прави на различен в своята работа, с цел да се хареса на избран вид хора. Този свидетелски роман е от човек, който персонално е работил с Морфов и има директни усещания.

 

Кръстю Лафазанов застана с името и позицията си в народен ефир. Много артисти избраха да не показват мнение или позиция обществено. Постъпката на Лафазанов буди възторженостти, защото той отбрани Морфов, макар сложния миг, който претърпява, тъй като Лафазанов неотдавна загуби брачната половинка си Елена Начева-Лафазанова. Това приказва за човешка героизъм и храброст, уви каквато за жалост не са присъщи на всички.

 

Ирина Тодорова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР