В Свищовската болница върнаха към живот пациент след критична ситуация.

...
В Свищовската болница върнаха към живот пациент след критична ситуация.
Коментари Харесай

Старша сестра и кмет върнаха към живот мъж с К-19 в болницата в Свищов

В Свищовската болница върнаха към живот пациент след сериозна обстановка.

В 4 часа в петък сутринта, мъж с ковид получил алергичен потрес след второто вливане на антибиотици. В Ковид отделението били кметът Генчо Генчев, който е доброволец в болничното заведение и старшата сестра Лидия Македонска, оповестява bgonair.

"Бягах за урбазон, направих му 80 мг, той посиня целият, изпадна в безсъзнание и мислих, че го изгубвам. Бягам за още 80 мг урбазон и към този момент го възвърнах. Г-н Генчев за кислорода оказа помощ да го преместим и по този начин “, описа ст. сестра Лидия Македонска.

"За минути, в случай че тя не беше реагирала съответно, до момента в който слезе дежурният доктор от вътрешно поделение, обстановката беше овладяна и индивидът още веднъж беше върнат в обикновено положение. Имам познанията медицински, това, което мога да го върша, е в помощ на сестрата “, сподели кметът на Свищов Генчо Генчев.

Само една здравна сестра и един санитар се грижат за болните с ковид в свищовската болница. Старшата сестра Лидия Македонска не е напускала лечебното заведение от 20 дни и работи съвсем непрекъснато.

В момента Ковид отделението на свищовската болница е съвсем цялостно - настанени са 13 души, а леглата са 15. Ръководството е готово с още едно поделение, само че няма личен състав, който да го обслужва. Петима са искащите да станат доброволци. Кметът на Свищов по обучение е ветеринарен доктор. Въпреки че не е полагал Хипократовата клетва има вяра, че има с какво да помогне.

"Изцяло дейностите ми са логистични, психическата помощ, поддръжката, която усеща здравната сестра вътре – усеща се по–спокойна, по–сигурна. И също с пациентите организираме всевъзможни диалози, виждам, че са доста изплашени “, показа Генчев.

От болничното заведение разискват стратегия за доброволци и търсят благоприятни условия за европейско финансиране.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР