В Свиленград се води разследване срещу общинска съветничка и нейното

...
В Свиленград се води разследване срещу общинска съветничка и нейното
Коментари Харесай

Акции преди вота: Открити ли са доказателства за търговия с гласове в Свиленградско?

В Свиленград се води следствие против общинска съветничка и нейното семейство, които бяха арестувани за 24 ч. поради открити огромен брой имена на гласоподаватели в парцелите им, както и мобилни телефони и компютри.

Задържаните са обвинени в търговия с избор, само че нямат повдигнати обвинявания. Те са очевидци по досъдебно произвеждане.

Акцията стартира от с. Димитровче. В пристройка в дома на 79-годишният свекър на общинската съветничка от полицията открива 393 листа с имена и номера на изборни секции и визитка на кандидат-депутат.

„ При претърсването в домовете на родителите им са открити описи с 28 хиляди лица на разнообразни адреси, конфискувани са телефони, има открита мобилна връзка и компютри “, съобщи шефът на ГДНП гл. комисар Станимир Станев.

В къщата са открити и книги с финансови доклади на компанията, занимаваща се с стерилизация по границата с Турция, чийто чиновник е брачният партньор на общинската съветничка. В парцели на фамилията в Свиленград са открити и над 4000 евро, а в един от телефоните - фотография на бюлетина от изборите на 4 април. По съмнение за изборна търговия за 24 часа са арестувани бащата, двамата братя и общинската съветничка.

Адвокатът на фамилията съобщи, че те са освободени и против тях няма повдигнати обвинявания. Разпитват се в качеството им на очевидци по формирано досъдебно произвеждане против незнаен причинител за образуване и предложение на облаги за склоняване към гласоподаване.

Според Министерство на вътрешните работи и четиримата са били забъркани в пазаруване на гласове на изборите на 4 април. От Министерство на вътрешните работи считат, че тази скица е трябвало да проработи и на тези избори.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР