В Световния ден за възпоменание на жертвите на пътя, премиерът

...
В Световния ден за възпоменание на жертвите на пътя, премиерът
Коментари Харесай

Спешна среща при премиера набеляза мерки срещу войната по пътищата

В Световния ден за възпоменание на жертвите на пътя, министър председателят Бойко Борисов събра на незабавна среща министри, шефове на организации и Пътна полиция. Едно от решенията през днешния ден е служителите на реда да имат право да извеждат от пътя водачите, които нарушават фрапантно разпоредбите за придвижване и ще ги водят до най-близкото районно полицейско ръководство за сформиране на санкции.

Александър Марков за новите марките за надзор и сигурност на пътя.

Три тежки произшествия край Микре в границите на 48 часа с 10 починали и десетки ранени. Среднощната ревизия на място, която направиха вътрешния министър и основният секретар на Министерство на вътрешните работи, сподели, че пътят е в чудесно положение, полицейските патрули са ситуирани на 20 км., само че все пак злополуките не стопират.
Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Ето, виждате и Вие зад Вас мястото - стълба, дървото, където са се ударали, маркировката виждаме, всичко го има, безусловно не мога да допускам, че се е случило на това място поредна злополука с жертва. Младен Маринов, основен секретар на Министерство на вътрешните работи: Разпоредих в допълнение да бъдат изкарани още екипи, като всички имат предписание да са с включени светлини, това се отнася за всички патрули в цялата страна.
Вече има и водеща версия за повода за злополуката в петък сред рейс и камион, в която починаха 9 незрящи хора.
Христо Терзийски, дир. на ГДНП: Имаме към този момент показания, че е може би подхваната неправилна маневра.
Именно на нови пътища като този край Микре стават най-вече произшествия, е един от изводите след изключителната среща при премиера Бойко Борисов. Ускорено ще се придвижат процедурите за строителството на Автомагистрала " Хемус " в Ловешко, тъй че да стартира през 2018-2019 година като опция на настоящия път през Микре.
Николай Нанков, министър на районното развиване и благоустройството: Трябва да си дадем ясна сметка, че тук въпреки всичко приказваме за републикански път, през последните 15 години трафикът през него е повишен с над 70%. Тежкотоварният - съвсем 3 пъти.
Автомагистрала " Хемус " е едно от главните решения освен като стопански и обществени изгоди за Северна България, а и от позиция на пътната сигурност.

И още - от през днешния ден всеки, който нарушава разпоредбите фрапантно, ще бъде извеждан от пътя.
Младен Маринов, основен секретар на Министерство на вътрешните работи: Затова апелът ми е, в случай че желаете да стигнете на време, не нарушавайте правилника. В противоположен случай ще бъде належащо да посетите Районното ръководство, което е в този сектор.
Автобусите да се оборудват с колани и видеорегистратори, ще се вкарат и евроизисквания за спомагателни ограничения за техничека сигурност на рейсовете, разгласи транспортният министър. Нова система ще регистрира болесттите на водачите на рейсове.
Ивайло Московски, министър на превоза: Ако един даже добър лидер с нужната подготовка преживее заболяване, което след това би трансформирало тези му качества, системата няма никакъв механизъм, който да го регистрира това. Така че там ще се опитаме да създадем тази нужна връзка сред надлежно констатацията за добито някакво заболяване със системите на Автомобилна администрация, с цел да може да бъде съответно регистрирано това нещо.
Ще се забрани транспорта на правостоящи пасажери, а автосервизите и моргите минават на лицензионен режим, плануват още промени в закона, които би трябвало да влязат в действие при започване на идната година. На срещата при премиера е станало ясно още, че родните водачи съблюдават разпоредбите за придвижване в чужбина, само че е и у нас.
Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Тези промени, които направихме - два пъти нарастване на санкциите за скоростта, какво да създадем, да ги увеличим четири пъти? По време на народна власт какво да вършим? Да стартираме да стреляме по тях? Има едни хора, които не знаят какво вършат на пътищата и ние се опитваме върху тях да има напън.
Целта е ограниченията да дадат резултат до края на годината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР