В Световния ден на шоколада – 7 юли, най-сладката индустрия

...
В Световния ден на шоколада – 7 юли, най-сладката индустрия
Коментари Харесай

Проблемите в шоколадовата индустрия са решими, доказа световен гигант

В Световния ден на шоколада – 7 юли, най-сладката промишленост с милиони консуматори, е изправена пред две големи провокации – устойчивостта и цените.

Цената на какаото, а оттова и на шоколада продължава да се повишава, а търсенето по всички световни пазари не демонстрира признаци на понижаване, регистрират анализатори.

На този декор, един от шоколадовите колоси предприе съществени стъпки, с цел да промени обществените настройки за устойчивостта в какаовата промишленост и даде образец на целия бранш, отбелязва uniquetimes, без да оповестява името на компанията.

Ето с кои начинания и дейности тя печели репутацията си на водач в устойчивото произвеждане на какао.

Ангажимент за етично доставяне със суровина от производителите

Етичното доставяне със суровина е превърнато в главен приоритет.

Компанията открива постоянни връзки с производителите на какао и кооперативи, като обезпечава обективни цени и предизвиква по-добри условия на труд.

Прякото си съдействие с фермерите играе решаваща роля за правата на общностите, отглеждащи какао и за извеждането им от бедността.

Устойчивост и запазване на околната среда

За да се оправи с въздействието на производството на какао върху околната среда, шоколадовият колос ползва разнообразни ограничения за резистентност.

Те интензивно предизвикват виновни аграрни практики, като да вземем за пример агролесовъдство, при което какаовите дървета се интегрират с друга растителност, с цел да се резервира биоразнообразието и да се възстановят компроментираните земи.

Инвестира се в научноизследователска и развойна активност за основаване на по-устойчиви аграрни техники за понижаване на потреблението на вода, унищожаване на обезлесяването и свеждане до най-малко на потреблението на агрохимикали.

Инвестиране в капацитета на земеделските производители

Земеделските производители са в основата на какаовата промишленост, по тази причина се предизвикват стратегии за даването на познания и запаси.

Предоставя се образование за най-хубави селскостопански практики, в това число подобаващи техники за ферментация и сушене, с цел да се усъвършенства качеството и усетът на какаовите зърна.

Подкрепят се просветителни начинания в регионите, където се отглежда какао, като се оферират стипендии и просветителни запаси на децата на какаовите фермери, подпомагайки дълготрайното стабилно развиване.

Сертифициране и проследимост

Полагат се обилни старания за бистрота и проследимост на веригата за доставки на какао.

Това е допустимо посредством документи като Fairtrade, Rainforest Alliance или UTZ, които подсигуряват, че какаото се добива по резистентен метод и че земеделските производители получават заслужено заплащане.

Чрез внедряването на усъвършенствани системи може да се наблюдава произхода на какаовите зърна, употребявани от компанията, като се подсигурява, че те идват от виновни източници и се предизвиква културата на отчетност в цялата промишленост.

Партньорства за съдействие

Осъзнавайки сложността на провокациите, свързани с устойчивото развиване в какаовата промишленост, шоколадовият колос интензивно си сътрудничи с други заинтригувани страни.

Работи се с неправителствени организации, държавни управления и сътрудници от сектора, с цел да създават новаторски решения, да споделят най-хубави практики и да подтикват систематични промени.

Като предизвикват партньорствата, те показват своята ангажираност към групови дейности и предизвикват други марки, произвеждащи какао, да се причислят към пътя на устойчивостта.

В Световния ден на шоколада, дано потребителите на най-сладкото прелъщение поддържат сходни начинания, а фирмите да последват положителните практики и да окажат позитивно влияние върху шоколадовата промишленост и планетата, приключва материалът.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР