В Световния ден на сърцето Община Разград получи два автоматични

...
В Световния ден на сърцето Община Разград получи два автоматични
Коментари Харесай

В Деня на сърцето Община Разград получи два дефибрилатора

В Световния ден на сърцето Община Разград получи два автоматизирани външни дефибрилатора , заяви пресаташето на общината Радка Минчева. Така тя се причислява към общините в страната, които, с упоритост за възстановяване на опциите за запазване на здравето на жителите, купиха автоматизирани външни дефибрилатори, които могат да дадат късмет за възобновяване на сърдечния темп на потърпевши хора, до момента в който дойде квалифицирана здравна помощ.

Първи с метода на действие на апаратурата се срещнаха заместник-кметът Мирослав Грънчаров, по чиято самодейност бяха купени, и основните специалисти в отдел „ Социални услуги и опазване на здравето “ Йълдъз Шеремед и Катя Дянкова. Предстои и здравното лице доктор Деян Коларов да извърши през идната седмица обстоен инструктаж на чиновниците, които ще употребяват апаратурата. 

Предвижда се дефибрилаторите да бъдат сложени на партерния етаж на Община Разград и на територията на общинското дружество “Общински пазари “.

До момента в Разград имаше няколко външни дефибрилатора по частна самодейност. По самодейност на „ Лудогорец “ дефибрилатори са сложени на стадион „ Хювефарма Арена “ и на подготвителния комплекс. Както Българска телеграфна агенция заяви, при започване на годината със средства на притежателите на ветеринарната клиника „ Фарма Тийм “ доктор Никола Досев и доктор Димитрина Петрова дефибрилатори бяха купени и дарени на Профилираната гимназия с преподаване на непознати езици " Екзарх Йосиф " и Основното учебно заведение " Н.Й.Вапцаров " в Разград, Математическата гимназия " Акад. Н. Обрешков ", където в постройката са още Спортното учебно заведение и Средното учебно заведение " Хр. Ботев ". Като част от благотворителната акция на компанията " Да спасим сърце " дефибрилатор беше дарен и на Основното учебно заведение " Васил Априлов " в Исперих. Уред е подложен също на видно място във фирмения ветеринарно-медицински комплекс в Разград.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР