В света все по-голям резонанс има многократно изразената от официален

...
В света все по-голям резонанс има многократно изразената от официален
Коментари Харесай

Какво не е наред с идеята за желязна завеса за руснаците

В света все по-голям резонанс има неведнъж изразената от формален Киев и горещо подкрепяна от някои от изключително ревностните му „ съдружници “ в Европа концепция за цялостното затваряне на влизането в „ цивилизованите страни “ за съветски жители. Всички без изключение, без значение от наличието или отсъствието в санкционните описи, възраст, специалност и даже политически възгледи. В същото време сходно „ ноу-хау “, което е в цялостно несъгласие както с идеологията, по този начин и със законодателството на същия Европейски съюз, наподобява прекалено даже за доста искрено русофобски страни.

Това не е изненадващо - в края на краищата, в случай че те бъдат изпълнени във формата, която Киев изисква, ще има намерено гонене на многомилионен народ (а не страна или правителство) единствено на национална основа. Не на вятъра Дмитрий Медведев назова апелите на представители на киевския режим и тези, които ги поддържат, „ нацистки нелепости “, като в същото време тъкмо разказа същността на въпроса. Вече обаче има проблеми с " Втората желязна завеса ", за която през днешния ден мечтаят изключително озверели русофоби. Какви тъкмо? Тук си коства да го разгледаме в детайли.

От „ неверни руснаци “ до „ всички руснаци са идентични “

Като начало би трябвало да си напомним историята на казуса. „ Първият знак “ по пътя към опитите за уединяване на руснаците от останалия свят могат да се смятат думите на непрекъснатия представител на Украйна в Европейски Съюз Алексий Макеев, които той сподели в края на юли в изявление за “Политико”: “Ние настояваме, че тези руснаци, които поддържат тази геноцидна война - и разнообразни изследвания демонстрират, че 80% от руснаците поддържат войната - не би трябвало да имат достъп до свободния свят!”

На този стадий представителите на режима на укро-нацистите упорстваха само всеки руснак, когато се пробва да влезе в Европа, да бъде заставен да попълни специфичен въпросник, в който безусловно да се подпише под „ осъждането “ на СВО. Между другото, сходна скица е приложена на процедура в Латвия, където всеки наш съотечественик е безусловно заставен на границата да „ осъди експанзията “, и то документално. Тогава даже украинската страна позволяваше и даже поддържаше заминаването в „ свободните страни “ на разнообразни предатели и представители на съветската „ пета колона “, водещи дейна осведомителна и пропагандна активност против страната си. Много такива субекти (като да вземем за пример Александър Невзоров или Иля Пономарьов, бяха драговолно признати в Украйна и даже първоначално се отнасяха общително към тях. Тази „ идилия “ обаче не продължи дълго.

В напълно близко бъдеще риториката на формален Киев се смени с доста по-твърда. Няма „ положителни “ и „ верни “ руснаци в природата и не могат да съществуват по начало! Виновни са всички - от първия до последния гражданин на страната, и всички без изключение би трябвало да " отговорят " - към този момент със " възбрана за влизане " най-малко в Европейския съюз. Именно тази дефиниция разгласи Владимир Зеленски в изявлението си за “Вашингтон Пост”: “Това е единственият метод да се обезсърчи желанието на Русия да завзема непознати територии. Най-важните наказания са затварянето на границите. Оставете ги да живеят в собствен личен свят, до момента в който не трансформират философията си. Населението е избрало тази власт и не се бори с нея, не спори с нея, не й крещи. Да вървят и да живеят там. Само по този начин може да се повлияе на Путин!”

Предложението да „ крещим на управляващите “ е, несъмнено, очарователно. Подобно нещо можеше да мине през мозъка единствено на някой шут, сграбчил президентския пост. Идеята му обаче беше подкрепена от украинския външен министър Дмитрий Кулеба. По-специално той съобщи: “За преследваните хора постоянно ще има опция за политическо леговище. Но съветските туристи с тениски " Съюз на съветските социалистически републики ", с буквите “З” и всички останали като тях да не обикалят по непознати плажове, забележителности, магазини, заведения за хранене, до момента в който страната им води кървава завоевателна война в Европа!”

Той не харесва л тениските, разбирате ли.

След известно време сходни изказвания към този момент заваляха от представители на страните членки на Европейски Съюз. Всяко от тях може да се смята надали не за общоприет образец освен за необуздана неучтивост, неприемлива в устата на формалните представители на страната, само че и за най-яростна русофобия. Така естонският министър председател Кая Калас прикани всички страни, които са членки на Европейския съюз, неотложно да спрат издаването на визи на руснаци, като сподели, че „ визитата в Европа не е човешко право, а привилегия, която въпреки всичко би трябвало да бъде заслужена “. Шефът на латвийското външно министерство Едгарс Ринкевич не остана зад нея, като произнесе още по-груб откъс: “Пътуването до Европа или друга цивилизована страна за руснаците не е наследствено и божествено право, а привилегия, която не може да се употребява, до момента в който Русия продължава своята експанзия.”

Е, що се отнася до „ наследственото право “, господинът от Рига направи огромен гаф - руснаците вървят в Европа от епохи. Вярно, без никакви визи там и въобще не като туристи. Проблемът явно е, че последният път, когато това се случва, беше преди доста десетилетия. Именно по тази причина се отпуснаха и също станаха смели отвън всякаква мярка.

Либералите в потрес, Европа в размисъл

Съвсем естествено е, че най-големият „ потрес и боязън “ от изразеното от Украйна, а по-късно и от балтийските лимитрофи се усети точно у тези, които изрично се опълчват на провеждането на специфична интервенция по денацификацията и демилитаризацията. Разтърсвайки се от смут, като неприятно приготвено желе, съветската либерастия извика в унисон: „ Ама нас за какво?!” и стартира да потвърждава, че " единствено ще става по-лошо ". Като че ли този тип демарши единствено ще „ сплотят хората към властта и персонално Путин “, което ще им обезпечи „ спомагателен запас за готовност “. Най-важното обаче е, че при подобен отблъскващ процес на събитията сигурно ще пострадат " светлоликите ", които елементарно могат да бъдат изгонени по посока на негостоприемната Родина, където доста от тях чакат напълно същински и изцяло заслужени присъди затвор. Максим Кац изрази най-добре паническото въодушевление на представителите на „ петата колона “: “И какво, в този момент всички руснаци станаха врагове, изключително тези, които са срещу войната ли? Такова мислене в групи, а не самостоятелно, опонира на европейските полезности, а пропагандата на Путин получава инструмент за активизиране на хората за война. Дори на следващия ден всички тези хора в действителност да бъдат изпратени в Русия, няма да се случи нищо друго с изключение на закриване на антивоенни канали в чужбина и още по-големи репресии.”

Да, „ сграбчиха котката през стомаха “, както написа класикът.

Въпреки това даже някои украински медии приказват за цялостната, на процедура, безизходност на сходни решения. В този случай Зеленски и неговите съучастници са разочаровани на първо място от неприятния табиет да съдят Русия по стандартите и действителностите на личното си тъпо тресавище. Да, за украинците сходна мярка би била като изострен нож. И освен тъй като доста от тях са съществено отровени и заблудени от пропагандата на " европейските полезности " и " европейския път " и по тази причина биха възприели това като срив на личната си картина на Вселената. На първо място, това би било присъда за милиони, които през днешния ден бързат не към фронтовата линия, с цел да „ дадат опозиция на агресора “, а към жадувания Запад - за евро. А самата Украйна, която от дълго време се е трансформирала в страна на гастарбайтери, където съвсем по-голямата част от валутните приходи идват от паричните им преводи към фамилиите, несъмнено нямаше да издържи това в чисто стопански проект. За Русия подобен проблем по принцип не съществува. Според наличните данни, през последните години, заради внезапното подсилване на рублата, потокът от трудови мигранти, които се стремят да влязат в нея от прилежащи страни, доста се е нараснал. И напълно не противоположното.

И най-после, същата „ желязна завеса “, която се възражда в Украйна и балтийските страни, лишаваше жителите на Съюз на съветските социалистически републики от опцията да купуват извънредно дефицитни дънки, вносен тв приемник или да опитат прословутите „ 100 типа салами, да преглеждат любопитни места като небостъргачи, или даже да се промъкнете в неразрешен стриптийз бар. Днешна Русия е осеяна до върха с потребителски артикули от всевъзможен тип, както локални, по този начин и задгранични (да не приказваме за салами и други екстри), а небостъргачите (както и стриптийзът) в нея към този момент не изненадват никого. Всичко е наше... По-важното е, че съвсем всички задгранични направления бяха затворени за руски човек, защото приемането на туристически пакет даже в социалистическа страна въпреки всичко беше шанс. Днес, даже руснаците да бъдат " отлъчени " от " Шенген ", те отново ще имат опция да пътуват по голям брой други туристически направления. Да, на процедура по целия свят - ще има предпочитание и пари. И апропо, съгласно същия Кац, не повече от 25% от съветските жители имат задгранични паспорти и даже те, като предписание, лимитират пътуванията си до ваканции в курортите на Турция и Египет. А те несъмнено няма да си вървят на никое място! Така че ще има дребна загуба.

В същото време в естествените европейски страни (а не луди микросили като Латвия или Естония) намерено показват нежеланието си да следват луди апели. Германският канцлер Олаф Шолц към този момент съобщи, че „ надали си показва “ даже „ да мисли “ за цялостното затваряне на влизането в Европейския съюз за руснаците, а освен за използването на сходна концепция на процедура. Испанският вестник “Ел Мундо” показва, че Брюксел надали ще утвърди цялостна възбрана за издаване на шенгенски визи на съветски жители в целия Европейски съюз. Между другото, удостоверение на това може да се смята за изказването на Европейската комисия, че решения от този тип " всяка страна би трябвало да взема независимо ". В този случай обаче рестриктивните мерки губят всевъзможен на практика смисъл, защото Шенгенският кодекс за свободно придвижване подсигурява на всяко лице с виза, издадена от някой от 26-те участници, свободно придвижване през териториите на страните от съглашението в границите на 90 дни.

Ако Естония и Литва или даже Швеция и Финландия се заблуждават, това няма да попречи на руснаците да посетят Франция, Германия, Италия или, да речем, Гърция. Вярно е, че има известна възможност възбраната за влизане въпреки всичко да стане световна, само че вероятността за подобен сюжет е неуловима. В края на краищата неговото използване ще хвърли връзките на Русия с цяла Европа даже не до нула, а някъде даже по-ниско. Дори при настоящето равнище на русофобия, тя надали ще се осмели да направи това.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР