В сутрешната си актуализирана информация за хода на войната Генералният

...
В сутрешната си актуализирана информация за хода на войната Генералният
Коментари Харесай

Руските войски продължават офанзивата си в Донецка и Луганска област

В утринната си обновена информация за хода на войната Генералният щаб на Украйна през днешния ден заяви, че съветските сили не престават офанзивата в източната част на страната за определяне на цялостен надзор над Донецка и Луганска област, заяви Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4472
Според актуализацията, оповестена на страницата на Генералния щаб във Facebook, украинските сили в двете области са отблъснали девет съветски офанзиви през последните 24 часа, като са унищожили един танк, 10 бронирани единици и две транспортни средства, една артилерийска система, две специфични инженерни единици, зенитна ракетна система и склад за муниции.

Руските военни също по този начин не престават " да нанасят ракетни и бомбени удари по военна и гражданска инфраструктура в цяла Украйна ", съобщи Генералният щаб.

Харков, вторият по величина град в Украйна, е обстрелван и отчасти блокиран, съобщи Българска телеграфна агенция.

В южната Херсонска област, която Русия твърди, че управлява напълно, съветските военни " възнамеряват да провеждат насилствена готовност на популацията за война с Украйна ", както и да пресечен " филантропичната поддръжка на района от украинските управляващи ", съобщи Генералният щаб.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР