Украинците, живеещи в бедност, са се увеличили с 1,8 милиона

...
Украинците, живеещи в бедност, са се увеличили с 1,8 милиона
Коментари Харесай

Световната банка: Броят на украинците, живеещи в бедност, е нараснал с 1,8 милиона души

Украинците, живеещи в беднотия, са се нараснали с 1,8 милиона души от 2020 година, с което общият им дял е повишен до към 29 на 100 от популацията, до момента в който съветската инвазия, почнала през 2022 година, продължава да унищожава стопанската система на страната. Това заяви Световната банка в отчет, представен от Българска телеграфна агенция.

Ситуацията можеше да е още по-лоша, в случай че Украйна не бе получила забележителна задгранична помощ, с цел да изплаща пенсиите и заплатите на учители, лекари и други чиновници, съгласно районният шеф на Световната банка за Източна Европа Аруп Банерджи.

" Ако интернационалните сътрудници, изключително Съединени американски щати, не бяха дали запаси, най-много за тези обществени разноски, то украинците, живеещи в беднотия, щяха да са повече с 3 милиона ", сподели той в изявление за Ройтерс. 

Докладът на Световната банка, който се базира на месечни телефонни анкети до над 2000 семейства, сочи, че към 9 милиона украинци, са живеели в беднотия предходната година.

По-високото ниво на беднотия се дължи на по-ниската претовареност, защото повече от една пета от украинците, работили преди войната, са изгубили работата си, съгласно отчета.

Световната банка регистрира, че към една четвърт от интервюираните украинци не са имали задоволително пари, с цел да си купят храна в някакъв миг от 2023 година, макар че възобновяване на икономическия напредък и по-слабата инфлация са съдействали за възстановяване на хранителната сигурност през втората половина на годината.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР