В студиото на Здравей, България политологът Любомир Стефанов, журналистът Петко

...
В студиото на Здравей, България политологът Любомир Стефанов, журналистът Петко
Коментари Харесай

Петко Георгиев: Радев е най-ценната руска инвестиция в българската политика. Невъзможно е да си едновременно патриот и путинист

В студиото на " Здравей, България " политологът Любомир Стефанов, журналистът Петко Георгиев и медийният специалист доцент Георги Лозанов разискаха позицията на Румен Радев по отношение на войната в Украйна. Президентът съобщи, че украинската страна упорства да води бойни дейности. С думите си провокира разнообразни реакции измежду политиците.

" Не виждам нищо нелогично в неговото държание. Румен Радев е най-ценната съветска инвестиция в българската политика последните десетина години. Президентът пази инвестицията си. Радев се дезавоира като Путинист още в първия ден на войната. Катастрофира тотално предишния месец на срещата си с президента Зеленски. Сега с гръмки изказвания се пробва по някакъв метод да компенсира остатъчния авторитет, който му носи президентската институция, само че считам, че е прекомерно късно ", разяснява Георгиев.

Българските патриоти, всички ние, които обичаме България, би трябвало да знаят, че не е допустимо да си по едно и също време български родолюбец и путинист.

" За да защитя думите си с обстоятелства, просто би трябвало да напомня изявлението на сътрудника Георги Коритаров с военачалник Леонид Решетников. Радев е номиниран за президент след диалози на Корнелия Нинова с Решетников, който е военачалник от съветското разузнаване. Той е именуван дясната ръка на Путин на Балканите ", разясни Георгиев.

" Изказването на Радев има два получатела. Единият е съветското посолството, а другият е българският гласоподавател. На последните избори завоюва е едно устойчиво евроатлантическо болшинство, което действително влиза в спор с една друга политическа задочна общественост, която се състои от президента, " Възраждане " и Българска социалистическа партия. Преди главният спор беше ГЕРБ-ПП. Сега фокусът се е измести сред тези две политически представителства. Президентът беше очевидно неудовлетворен, когато това болшинство съумя да направи някакво държавно управление. Фактически то взе властта на президента, " Възраждане " и БСП, които действително ръководят България през последните 3 години с някои паузи. В  крайна сметка, това е предизборно изявление ", изясни Лозанов. Според него има риск след идващите избори да имаме държавно управление с проруска ориентировка.

" Съгласен съм, че президентът Радев се заиграва с политически обстоятелства. Не знам дали ще стигне до там, че да осъществя личен политически план ", разяснява Стефанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР