В студиото на телевизия Bulgaria ON AIR актьорът сподели какви

...
В студиото на телевизия Bulgaria ON AIR актьорът сподели какви
Коментари Харесай

8000 души чакаха да ни видят: Васил Михайлов за Капитан Петко войвода

В студиото на телевизия Bulgaria ON AIR артистът показа какви са упованията му за бъдещето на България

Тази събота Васил Михайлов гостува в „ Опорни хора “ по Bulgaria ON AIR, а мотив за гостуването на познатия на всички българи артист е стартирането на сериала „ Капитан Петко челник “ в ефира на политематичната телевизия, който се излъчва всеки работен ден в 19:30 часа.

За облика си на капитан Петко Войвода Васил Михайлов споделя, че е отишъл на градска среща пред паметника във Варна. Имало е към 8 хиляди души, които са тръпнели в очакване да го видят.

" Не знаех, че вътре киното е към този момент цялостно. Когато ги поканих да отидем насреща в учебното заведение, извикаха: " Води ни! ". Бяхме съвсем пред революция. Вечерта, като се прибрахме, треперехме. Отидохме на бар и там никой не ни познаваше. Малък Петко плачеше и споделяше: " Войводо, цяла Варна беше наша, а в този момент никой не ни знае ", сподели Михайлов.

Той се трансформира в един от най-обичаните български артисти, като при обиколката на екипа из страната артистът е посрещан като народен воин с самун и сол.

В ефира на Bulgaria ON AIR той призна, че една от най-големите му болки е тази, че сме доста разграничени. На въпрос какво е бъдещето на България, той отговори, че е оптимист, само че му става тъжно, тъй като младите бягат на открито и им е доста елементарно, тъй като няма нещо, което да ги влече назад.

" Животът на открито е различен и те не помнят от кое място са пристигнали и какви са нашите обичаи ", показа Михайлов.
В диалог с водещата Ганиела Ангелова той показа, че още като студент е играл във Военния спектакъл, взел участие е в осем пиеси, половината в репертоара на класа, а другите четири - в двугодишен курс за режисьори.

" Отидох в провинцията с 10-15 насъбрани неща. Мен ме избра Асен Шопов, за което съм му цялостен живот признателен. Отидох в театъра в Димитровград. Закриха го и го събраха с Хасково. Последната година бях и шеф. Около 20 души бяха млади сътрудници, само че към този момент с опит ", описа Васил Михайлов в студиото на предаването.

По думите му на хората, които се занимават с изкуство, не им е мястото в политиката. Актьорът означи и, че не се дава на кого да е да прави филм за Ботев и Левски.

" В първия филм за Ботев играх поп Сава Катрафилов. На Ботев текстът е явен: " Тръгнал съм да избавям този рабски народ ", уточни Михайлов.

Пълното изявление с артиста Васил Михайлов можете да гледате в уеб страницата на политематичната телевизия – bgonair.bg или в YouTube канала на Bulgaria ON AIR.
 

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР