В студиото на сутрешния блок на БНТ „Денят започва комисар

...
В студиото на сутрешния блок на БНТ „Денят започва комисар
Коментари Харесай

Райновски: Всяка седмица се установяват около 17 000 нарушения на пътя

В студиото на утринния блок на Българска национална телевизия „ Денят стартира " комисар Бойко Рановски, шеф на „ Пътна полиция ", прикани всички участници в придвижването да демонстрират приемливост и самообладание един към различен, с което случаите и потърпевшите на пътя ще намалеят.

Днес за втора поредна година България взе участие в Европейския ден без жертви на пътя, като комисар Рановски изрази вяра, че и тази година в границите на самодейността няма да има нито една жертва на пътя, само че акцентира, че това би трябвало да е целогодишно, а не кампанийно изпитание.

Комисар Райновски съобщи, че броят на откритите нарушавания на пътя се е качил съвсем двойно, като сега всяка седмица приблизително се откриват към 17 хиляди нарушавания на пътя. Като най-хубава мярка за понижаване на превишаването на скоростта комисар Рановски дефинира въвеждането на система за премерване на междинната скорост, каквато има във Англия, която е на челно място по минимален брой починали на пътя в Европа, до момента в който България води е на последно. Той добави, че са водени диалози за въвеждането на сходна система по автомагистралите, само че това зависи от въвеждането на други системи като тази събиране на ТОЛ такси, както и от рехабилитацията на пътната мрежа.

Комисар Рановски прикани още жителите да бъдат в течение с измененията в законодателството, с цел да не се изненадват, тъй като тези промени се вършат непрекъснато за да се понижат произшествията на пътя. Той акцентира, че на пътя всички участници в придвижването би трябвало да са деликатни и толерантни. Комисар Бойко Рановски уточни още, че приблизително броят на арестуваните лица без удостоверение за ръководство на транспортно средство са сред 400 и 500 седмично, като от тях най-малко половината са неправоспособни, т.е. нямат издадено сходно удостоверение. Спрените от придвижване коли по отношение на това са към 7 000, разяснява още началникът на Пътна полиция.

Във връзка с Европейския ден без жертви на пътя Министерство на вътрешните работи разгласява брояч на произшествията на пътя за деня, който ще бъде обновен и на новинарския информативен уебсайт на Българска национална телевизия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР