В студиото на Панорама“ Георги Апостолов от Националния център за

...
В студиото на Панорама“ Георги Апостолов от Националния център за
Коментари Харесай

Георги Апостолов: Ние сме дигитално неграмотни в дигитална ера

В студиото на „ Панорама “ Георги Апостолов от Националния център за безвреден интернет съобщи, че цифровата неначетеност в цифровата епоха е повсеместна и акцентира, че децата ще станат грамотни, в случай че и родителите им първи усвоят по какъв начин се употребява интернет по безвреден метод.

 Скандалът с персоналните данни на потребителите на „ Facebook “ се разраства Скандалът с персоналните данни на потребителите на „ Facebook “ се разраства
Снощи Марк Зукърбърг наруши мълчанието си и в екслузивно изявление за CNN призна, че в тази ситуация с "Кеймбрдиж Аналитика " са позволени неточности. Днес следобяд...

Наблюдава се обвързване на осведомителните потоци, съобщи в студиото на „ Панорама “ Георги Апостолов. В края на краищатаще се окажем в обща обществена мрежа, от която мъчно ще има изплъзване, тъй като технологиният напредък няма стъпка обратно, добави той.

В случая с „ Кеймбридж Аналитика “ няма изверг, а „ Facebook “ прави всичко, което е правил до момента, съобщи Апостолов. Потребителите са продуктът на обществените мрежи и това се продава на рекламодателите, добави той, като изрази мнението, че в тази ситуация в абсурда има политически аспект.
Георги Апостолов, Национален център за безвреден интернет: Хората по принцип сме самовлюбени и интернет ни даде място, където всеки може да е артист и режисьор. Ние сме в цифрова епоха - цифрово необразовани. Все едно да дадеш на необразован да чете Достоевски.
Апостолов съобщи, че е комплицирана в платформа с 2,3 милиарда консуматори да се отстрани информацията за потребителите, които желаят това. До огромна степен това става, добави той.
 Възможно ли е да изтрием профила си от „ Facebook “? Възможно ли е да изтрием профила си от „ Facebook “?
Рекорд на търсенията в Google по какъв начин да изтрием профила си от фейсбук - в хода на абсурда за източване на потребителска информация, необичайно или не, хашта...
Георги Апостолов, Национален център за безвреден интернет: Истината постоянно е била противоречиво разбиране. Още повече във век, в който информацията ни залива отвред и подправената е по-ценна от същинската, да се върнем към това - какво целим? Каква е задачата на човек, когато работи с нея? Да се развива.
Преди децата, е редно да обучим родителите по какъв начин се употребява безапасно интернет, съобщи Апостолов. Те би трябвало да се научат да бъдат „ цифрови родители “ - да се ползва сериозно мислене и оценка за правилно и погрешно наличие, добави той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР