В студиото на Още от деня“ зам.-председателят на Българския лекарски

...
В студиото на Още от деня“ зам.-председателят на Българския лекарски
Коментари Харесай

Д-р Галинка Павлова за цените за медицинските изделия: Не са известни детайлите

В студиото на „ Още от деня “ зам.-председателят на Българския лекарски съюз доктор Галинка Павлова засегна въпроса минималните цени за медицински произведения, оповестени от Здравната каса. Според нея не може се разясняват, защото детайлите към тях не са известни, само че посочи, че е значим отговорът на въпроса по какъв метод са избрани тези цени.

В студиото на „ Още от деня “ доктор Галинка Павлова и доктор Атанас Иванов разясниха и писателските инициативи на лекарите от Българския лекарски съюз. „ Лекарят хуманист е стихотворец по душа “, посочи доктор Павлова.

 В Международния ден на здравето: призванието да бъдеш боен доктор В Международния ден на здравето: призванието да бъдеш боен доктор
Днес означаваме Международния ден на здравето и професионалния празник на здравните служащи. За призванието да бъдеш доктор през погледа на младежит...

За страдание, проблемите в системата не са свършили с подписването на рамковия контракт, съобщи доктор Галинка Павлова.
доктор Галинка Павлова, зам.-председател на БЛС: Държа да отбележа, че във връзка с медицинските произведения, БЛС не договаря със Здравната каса. Това, което сега се случва, е политика на Здравната каса. Добре е, когато е ориентирана за надзор, и не е добре, когато тя е само за спестовност.
Тя посочи, че пораждат въпроси по какъв метод са избрани минималните цени, при които Здравната каса ще покрива цената на медицинските произведения, и че съставлява проблем пациентът да доплаща излишно от себе си. Цените обаче са оповестени, преди да се подпишат контракти с доставчиците, посочи тя, тъй че не може да се направи оценка, без да са известни детайлите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР