В студиото на Още от деня“ Ясен Сливенски, директор на

...
В студиото на Още от деня“ Ясен Сливенски, директор на
Коментари Харесай

Ясен Сливенски, БЧК: Първо ще ремонтираме най-пострадалите къщи в Бургаско

В студиото на „ Още от деня “ Ясен Сливенски, шеф на „ Мениджмънт на бедствията “ Българският червен кръст съобщи, че на публичен съвет е решено средствата, събрани от акцията, да бъдат ориентирани първо към най-тежко потърпевшите къщи, с цел да могат хората да посрещнат зимата.

Ясен Сливенски означи, че приоритет на доброволците и чиновниците на БЧК е да се изчистят къщите на хората, наводнени при бедствието в Бургаско.
Ясен Сливенски, БЧК: Ситуацията в Бургаско сега е, че постепенно с старания на доброволци и институции хората да могат да изчистят домовете си. Бяхме петък, събота, неделя и понеделник там с сътрудниците и доброволци във всяка една къща - метър и половина вода, тиня, кал, цялото имушщество е унищожено на приземните етажи.
Той означи, че в акцията на БЧК за набиаране на средства за потърпевшите към тази заран са събрани 220 хиляди лева, главно от есемеси. Той прикани едрия бизнес и огромните строителни компании да се включат в акцията, както предходни години.
Ясен Сливенски, БЧК: БЧК има по-специфични задания и направихме първичното подкрепяне. Имаше доброволци, само че можем и още, поради на това, че идва зима и температурите са минусови. Има потребност най-много от средства.
Ясен Сливенски прикани и електродружествата да поемат част от разноските за ток на тези хора, които сушат къщите си с професионални сушители.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР