В студиото на Още от деня вътрешният министър Младен Маринов

...
В студиото на Още от деня вътрешният министър Младен Маринов
Коментари Харесай

Младен Маринов: Ударихме най-високите нива на групата за ало измами

В студиото на " Още от деня " вътрешният министър Младен Маринов сподели, че казусът с изхвърления кокаин в морето край Шабла потегля от следствие на румънските управляващи. След като са създали контакт с българските си сътрудници, с цел да ги срещнат, че има подобен случай и е допустимо да дойдат и на територията на страната елементи от тази пратка, в Министерство на вътрешните работи е била основана организация за по-добро наблюдаване на морската територия на България. В разследване на това ние установихме съществуване на такива пакети и неотложно направихме връзка с румънските управляващи, изясни Маринов.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Случаят стартира от Румъния и ние продължаваме координацията с тях във връзка с това, което желаят от нас като помощ или като информация да им го предоставим. Нямаме данни все още българи да имат присъединяване в тази мрежа.
Относно акцията против " ало " измамниците, Маринов сподели, че тук става дума да една незаконна активност, която има доста необятна мрежа, в това число самите набирания на телефонните номера се правят от територията на друга страна - звънят от румънски предплатени карти. След изработен разбор със профилираната прокуратурата, е решено да се работи по линия на тези проведени незаконни групи, каквито в действителност са те.
 Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Направихме добра съгласуваност с румънските управляващи, защото това беше неизбежно - ние трябваше да работим дружно, и сега чакаме тези 5 лица, които са арестувани там в миг на набиране и осъществяване на тази незаконна активност, да ни бъдат предадени тук за правосъдното разследване. С това ударихме най-високите равнища на тази проведена незаконна група.
По думите на Младен Маринов, съгласно статистиката се регистрира понижение на кражбите и грабежите по селата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР