В студиото на Още от деня по БНТ Руслан Стефанов,

...
В студиото на Още от деня по БНТ Руслан Стефанов,
Коментари Харесай

Руслан Стефанов:Безспорен успех е пускането в експлоатация на газовия интерконектор с Гърция

В студиото на „ Още от деня " по Българска национална телевизия Руслан Стефанов, сподели че би трябвало да се означи като неоспорим триумф стартирането в употреба на газовия интерконектор с Гърция. „ За първи път имаме сериозна опция. Когато има такава опция, ще има опция цените на газа да са по-ниски. Тази опция от тази позиция е доста значима за България. "

Трябва да имаме най-малко два самостоятелни източника отвън „ Газпром ", т.е. има още какво да се направи, изясни Стефанов.

След първи октомври ще получаваме 1 милиард, т.е. това е една трета от нужното ни количества, а това подсигурява базовите потребности, т.е. лечебни заведения, детски градини, топлофикациите, изясни Стефанов.

Чирен, мисля че задоволително е нагнетен, счита Стефанов. „ Успяхме да реализираме едно обичайно равнище на нагнетяване. Разбираемо е, че обстановката сега е притеснителна. Аз считам, че ние сме една от страните обаче, които имаме опция да се оправим ".

България би могла да си достави нужните количества посредством полутечен газ, не трябва да забравяме, че можем да внасяме към момента газ през Гърция, още веднъж газ на Газпром, който минава през Турски поток, добави Стефанов. „ Цената несъмнено, че ще бъде по-висока. Но обстановката е динамична ".

Налагането на таван на цените е по-точно мярка, която държавното управление се пробва да смекчи цената за крайния консуматор, само че от пазарна позиция не е добра мярка, изясни Стефанов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР