В студиото на Още от деня“ по БНТ Даниел Лорер,

...
В студиото на Още от деня“ по БНТ Даниел Лорер,
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Няма причина българите да се страхуват за бюджета

В студиото на „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Даниел Лорер, сподели че във връзка с бюджета ние го оставихме с 1 милиард и половина остатък. „ Бюджетът за тази година няма да премине 3% недостиг, плюс разноските за коронавирус. Така че има известна инфлация на страхове, която лъха от това служебно държавно управление. Важно е българите да схванат, че в действителност няма причина да се опасяват. “

Ние актуализирахме бюджета и планирахме тъкмо недостиг, тъй че е редно служебното държавно управление да изясни за какво тези разноски биха могли да бъдат компрометирани, изясни Лорер. „ Пенсиите бяха обновени, тъй като бяха забравени 12 година, детските градини бяха направени безвъзмездни и това, което ще продължим да вършим, ще бъде още обществени придобивки както за пенсионерите, по този начин и за работещите “.

Договорът за Газпром не беше преустановен, българската страна беше безупречен длъжник, само че Газпром едностранно промени сделката и сподели няма да ви снабдявам това, за което сме се разбрали, тъй като не желая. „ При тези условия ние потърсихме газ от други снабдители, на които може да се разчита. И това ще продължим да вършим – виновни за България да търсим снабдител на газ, а освен да приказваме за диверсификация на газ “.

Ако ние управляваме още веднъж България, енергийната сигурност ще бъде наш приоритет, съобщи Лорер.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР