В Страсбург днес беше в ход мащабна полицейска операция, за

...
В Страсбург днес беше в ход мащабна полицейска операция, за
Коментари Харесай

Спецакцията в Страсбург приключи - нападателят остава в неизвестност

В Страсбург през днешния ден беше в ход огромна полицейска интервенция, за която френският вътрешен министър Кристоф Кастане осведоми Сената. От тази заран има пети задържан във връзка със стрелбата край коледния базар. Жертвите на нападението към този момент са три, откакто един от ранените умря. Тази вечер в Народното събрание се разисква избор на съмнение към държавното управление поради рецесията с " жълтите жилетки ". Още информация от Юлия Талева.

Полицейската интервенция в Страсбург завърши без задържани лица, а терористът остава в неопределеност, като не се знае дали се намира на френска или немска територия.

Акцията е извършена по подадени сигнали, само че не е имало сигурни данни къде се намира търсения мъж. В ареста остават родителите и двамата му братя, както пето лице от близкото му обграждане, което е арестувано през днешния ден. Полицията търси и автомобила, с който е избягал причинителят на атентата.

В минутите към 20:30 ч депутатите в Народното събрание би трябвало да гласоподават вота на съмнение, импортиран от 68 представители на лявата съпротива поради митингите на " жълтите жилетки ". Смята се, че това е избор с предизвстен край при голямото болшинство от ръководещата партия.

Същевременно, " жълтите жилетки " увериха, че са подготвени да продължат митинга си и даже разкритикуваха държавното управление, че се възползва от атентата в Страсбург, с цел да омаловажи настояванията им.

Засега митингът, плануван за събота, не е анулиран. Гражданската поддръжка за " жълтите жилетки " обаче е намаляла през последните дни, сочат резултати от последните изследвания.
 След офанзивата в Страсбург: Строги инспекции на границата сред Франция и Германия След офанзивата в Страсбург: Строги инспекции на границата сред Франция и Германия
Два дни след атентата на коледния базар в Страсбург, несигурността измежду популацията в целия елзаски район остава. Заподозреният нападател още не е за...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР