В страната на неограничените невъзможности Съветът за електронни медии се

...
В страната на неограничените невъзможности Съветът за електронни медии се
Коментари Харесай

Защо СЕМ мълчи за Господарите, Брадъра и Черешката, пари ли?

В страната на неограничените невъзможности Съветът за електронни медии се е наврял в ниша дупка и мълчи по отчайващите проблеми с медийни извращения от последните седмици с Господарите, Брадъра и Черешката, които ни прочуха телевизионно чак в Лондон. Иначе е доста бърз да глобява с хиляди Слави Трифонов или СКАТ за някоя изпусната в ефир дума или уточняване на марка!

Вероятно завирането на главата с пясъка има за мотив днешното следващо съвещание по делото против генералния шеф на Българска национална телевизия Коко Каменаров, което може да изправи Съвета пред несъществувал до момента проблем.

Всъщност обаче повода е доста по-сериозна. Известен факт е, че главната част от кариерата на ръководителя на Съвет за електронни медии София Владимирова мина като момиче за всичко зад кадър в Сблъсък - предаването на Иван и Андрей, които пък са в тима на Нико Тупарев, а той – инцидентно – е шапката на Челешката и Брадъра. Пак неговият тим прави и шоуто на изборните акции на ГЕРБ, а компании към юриста на групата печелят удивителни публични поръчки – от крадения клип за европредседателството ни до милиони за джипиес за столичния градски превоз. Общото е, че и акциите, и поръчките все са от нашия джоб – все едно дали от партийна дотация или от хазната.

Върхът в кариерата на Владимирова се оказа нейното, за благополучие, краткотрайно престояване като пиар на външния министър в първия кабинет на Борисов – Румяна Желева. Ако не помните, тя е, която се провали с гръм и тропот на препитването за еврокомисар, та ни аргументи свиреп срам в цяла Европа. Чия работа беше неналичието на подготовка за въпроси и отговори, която провокира излагацията – несъмнено, на пиара й.

С тази подготовка и за тези креативен триумфи София Владимирова беше наградена с място в Съвет за електронни медии от квотата на ГЕРБ, а след грозно наддаване и оглави Съвета, където командва в стила на соцначалник от 70-те години.

Всичко това би било прелестно, в случай че София си вършеше работата, разясняват всички в медийния бизнес, където предстоят промени в собствеността и в двете най-големи групи – към бТВ и към Нова.
Но даже и това какво прави остава мистерия. Вместо да бъде най-открития орган, както прилича на медийна администрация, протоколите на Съвет за електронни медии излизат с над месец забавяне, освен това редактирани – тоест фалшифицирани, с цел да има цялостна илюзия на съперника – в тази роля са драгият фен, драгият слушател и всички подопечни на органа средства за всеобща информация.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР