В Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) ще се извършват имунизации

...
В Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) ще се извършват имунизации
Коментари Харесай

В СРЗИ ще се извършват имунизации на деца срещу морбили, паротит и рубеола

В Столичната районна здравна ревизия (СРЗИ) ще се правят имунизации на деца против морбили, паротит и рубеола. Това се показва на уеб страницата на инспекцията. Имунизациите ще бъдат на 12-ти януари, на 19 януари и на 26-ти януари в имунизационния кабинет на СРЗИ (ет. 5, каб. 503).

Инициативата е ориентирана към деца на възраст на и над 13 месеца, които са без регистриран първи банкет на имунизацията, както и деца на и над 12 години, които не са реимунизирани против морбили, паротит и рубеола. В края на предходната година в страни от Европейски Съюз бе регистрирано увеличение на броя на инфектираните с морбили. Най-много инфектирани са регистрирани в Румъния.

На 5 декември 2023 година държавното управление на Румъния разгласи национална зараза от морбили. Главният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев предизвести, че и в България има риск от разпространяване на морбили поради ниския ваксинален обсег.

Морбили е най-заразното от всички заразни болести и рискът някой неиумнизиран да се разболее е 96%, добавя той. Списък на общопрактикуващи лекари, които ще се включат в предпочитано имунизиране против морбили, паротит и рубеола, е оповестен на уеб страницата на СРЗИ.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР