В статия за вестник New York Times“ един от създателите

...
В статия за вестник New York Times“ един от създателите
Коментари Харесай

10-те неща, които ни очакват в бъдещето

В публикация за вестник „ New York Times “ един от основателите на теорията на струнните полета – американският физик-теоретик доктор Мичио Каку, потърси отговор на въпроса „ Как би изглеждало бъдещето на човечеството? “.

След полемики с повече от 300 от най-хубавите учени в света, доктор Каку е съставил лист с някои от нещата, за които е добре да бъдем готови в бъдеще. Мачио Каку е член на Института за перспективни проучвания в Принстън.

Той държи катедрата „ Хенри Семат “ и е професор по теоретична физика в Градския лицей в Ню Йорк. Освен това има над 70 публикации, оповестени във физични списания. Ето неговата доктрина за 10-те неща, които ни чакат в бъдещето.

1. Компютрите ще изчезнат

Според закона на Мур компютърната мощ се удвоява на всеки 18 месеца. Това значи, че до 10-12 години чиповете ще костват едно пени, колкото и парче хартия. Компютрите, познати ни през днешния ден, ще изчезнат, ще бъдат на никое място и на всички места, вездесъщи, само че скрити, също като електричеството и течащата вода.

2. Разширената действителност ще бъде ежедневие

Сцените от „ Матрицата “ няма да бъдат единствено във филмите. Ако интернет бъде наличен посредством контактни лещи, биографии ще се появяват до лицата на хората, с които се разминаваме, ще виждаме надписи, в случай че приказват на непознат език. Тези лещи ще създадат гражданска война в живота и работата на артисти, политици, хирурзи, туристи, бойци и астронавти благодарение на карти, сюжети, речи, преводи, биографии и схеми единствено с едно мигване на окото.

3. Остарелите елементи на тялото ще бъдат заменяни

Засегнатите от болест или остарели елементи на тялото ще бъдат заменяни също като автомобилни елементи. Учените ще основават органи от нашите лични кафези. Изразът „ отменяне на орган “ ще бъде отживялост.

4. Капитализмът ще бъде модернизиран

Ние сме по пътя към „ съвършения капитализъм “, когато законите за търсенето и предлагането станат точни, всеки ще знае всичко за даден артикул, услуга или клиент. Ще знаем тъкмо къде търсенето и предлагането се срещат, което ще направи пазарите доста по-ефективни.

5. Роботите ще бъдат нещо всекидневно

Изкуственият разсъдък постепенно навлиза в всекидневието. „ Робо-лекар “ или „ робо-адвокат “, анимирани лекари или юристи, скоро ще дават професионални препоръки. Масовите коли ще са без водач, ръководени посредством GPS и радар. „ Пътни произшествия “ и „ тапи “ ще станат архаизми.

6. Мозъчната система ще ускори интернет

В идните десетилетия ще можем да направляваме компютрите с разум, а не с мишка. Ще бъдат вложени милиони долари в картографирането на невронните пътища в мозъка, идващият огромен план на науката. Това би могло да облекчи страданията на хората с психологични болести и да разреши на тези с парализа да ръководят компютри, видео игри, домашен уреди, инвалидни колички и механични ръце и крайници със силата на мисълта. Ще можем да упражняваме телепатия (контакт сред мозъци) и телекинеза (контрол посредством ума), с цел да качваме мемоари, да сътворяваме мозъчни мрежи (изпратени по интернет мемоари и емоции), да записваме мисли.

7. Родителите ще проектират потомството си

Родителите ще могат да основат дете, като избират сред разнообразни генетични характерности. Много повредени или нефункционални гени ще бъдат излекувани.

8. Кибер-медицината ще удължава живота

Процесът на остаряване ще бъде занимателен. ДНК чипове, сложени в банята, ще откриват признаци на рак години преди образуването на израстък.

 10-те неща, които ни чакат в бъдещето

9. Диктаторите ще бъдат загубеняци

Интернет кара хората да мислят, че не би трябвало да живеят като плебеи. Диктаторите, които се опасяват от интернет, ще се трансфорат в едни загубеняци.

10. Интелектуалният капитализъм ще размени стоковия

Историческата смяна от стоков, където се разменят главно артикули, към интелектуален капитализъм е в ход. Икономиката на нациите, основана на комбинация от стоков и интелектуален капитализъм, ще се развие и тези народи ще забогатеят.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР