В Стара Загора и в Бургас също ще има дежурни

...
В Стара Загора и в Бургас също ще има дежурни
Коментари Харесай

В Бургас и Стара Загора също ще има детски градини за медиците от първа линия

В Стара Загора и в Бургас също ще има дежурни градини за децата на медици, които са в първите редици в битката с COVID-19, заяви БТВ. По-рано през днешния ден две ще се грижат за децата на медиците в София.
Стара Загора ще има дежурна детска градина, в която, до момента в който траят спомагателните пандемични ограничения, ще се одобряват и образоват деца на лекари, медицински сестри санитари и хора от други специалности, които са на първите редици в битката с COVID- 19. Идеята за това е на кмета Живко Тодоров. Така общинското управление се надява да окаже поддръжка и да е в помощ на хората, които се борят с заболяването.
 Цвета Бресничка: Катастрофално е решението да се затварят учебни заведения и градини Цвета Бресничка: Катастрофално е решението да се затварят учебни заведения и градини
Катастрофално е решението за затваряне на учебни заведения и детски градини, взима се без да се плануват ограничения за облекчение на фамилиите. Т...
Към момента организираме нещата към дежурството на детската градина. За нашия град това ще е детска градина номер 2 - “Зорница ”. Дежурствата стартират от 30 ноември и към този момент ще продължат до 21 декември тази година, посочи заместник-кметът по образователната част Иванка Сотирова. Очаква се до края на седмицата локалната власт и управлението на градината да са подготвени с организацията по приема на деца.
Детска градина “Звездица-Зорница ” в Бургас ще поеме от понеделник грижата за децата на лекарите и медицинските лица, които са ангажирани в бургаските лечебни заведения. В нея има и яслени групи. “Имаме подготвеност да осигурим денонощен режим на работа за случаи, в които родителите на децата са нощни смени. Детската градина е наоколо до УМБАЛ и други лечебни заведения. Капацитетът й е за над 300 деца. Ако има нужда, сме подготвени да осигурим още една детска градина в комплекс “Меден рудник ”, показва във Фейсбук страницата си кметът на града Димитър Николов.
" До края на седмицата ще създадем нужната организация взаимно с лечебните заведения. Това се постанова, тъй като тъкмо в този миг няма по какъв начин бургаските лечебни заведения да се лишат от лекари и медицински личен състав, а наличието на всеки един доктор на работа е от голямо значение за всички нас “, добавя кметът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР