В сряда Специализирана прокуратура привлече към наказателна отговорност петима служители

...
В сряда Специализирана прокуратура привлече към наказателна отговорност петима служители
Коментари Харесай

Задържан от ДФ Земеделие оставил мерцедес в гараж на...

В сряда Специализирана прокуратура притегли към наказателна отговорност петима чиновници в Държавен фонд " Земеделие ", оповестяват на уеб страницата на прокуратурата.

Четирима от тях са упрекнати за осъществено в съучастничество длъжностно закононарушение (по чл.282, ал.1 от НК) - несъблюдение и нарушение на служебните им отговорности при обработката на заявки пред фонда за финансово подкрепяне на еднолични търговци, свързани с обвинения по делото против Миню Стайков и други 7 лица.

Петият чиновник на Държавен фонд „ Земеделие “ е притеглен като обвинен за присъединяване в ръководената от Стайков проведена незаконна група (престъпление по чл.321, ал.6 от НК). Сред упрекнатите лица е и заместник-изпълнителен шеф на Държавния фонд “Земеделие “.

По време на дейностите по следствието против тях на 16.07.2019 година са събрани писмени доказателства за това, че едно от упрекнатите длъжностни лица е раздал през последната година с контракти за заем общо 1,8 милиона лв. на търговски сдружения, в това число на сдружения, предлагащи бързи заеми.

От същото длъжностно лице са конфискувани и два първокласни автомобила, единият от които брониран Мерцедес, който е бил оставен на предпазване в гараж в дома на Стайко и Миню Стайкови в столицата. Същото длъжностно лице е в роднинство по сватовство със Стайкови.

Източник: Канал 3
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР