В сряда Байерн (Мюнхен) гостува на Вердер (Бремен) в полуфинална

...
В сряда Байерн (Мюнхен) гостува на Вердер (Бремен) в полуфинална
Коментари Харесай

Нико Ковач: Не ми е лесно в Байерн

В сряда Байерн (Мюнхен) гостува на Вердер (Бремен) в полуфинална среща от шампионата за Купата на Германия, като спечелилият ще бъде избран единствено в тази среща. През миналия уикенд двата отбора играха за състезание, само че в Бавария, като домакините се постановиха с 1:0 и не престават да са на първа позиция в Бундеслигата. Ето какво показа треньорът на Байерн Нико Ковач преди срещата на “Везерщадион”:

Купата на Германия
Нуждаеш се от шанс, тъй като пътят до този трофей е най-късият, само че пък не е най-лесният. Да играеш на финала в Берлин е нещо особено. Израснал съм там и атмосферата е неповторима. Целият свят те гледа и е ужасно да си част от това.

Гостуването в Бремен
Този дуел ще бъде изцяло друг с предходния. Съперникът ще се опита да ни накаже на контраофанзива. Сега ще гостуваме, а и Вердер от дълго време не е бил на полуфинал. Целият град тръпне в очакване. Ние обаче през сезона към този момент играхме там и спечелихме. Байерн беше на край и през предишния сезон, желаеме това да се случи и в този момент.

Серж Гнабри и Кингсли Коман
През сезона до момента двамата не играха дружно толкоз постоянно, тъй като Коман беше контузен. Иска ми се да имам разполагаем и четиримата си флангови нападатели. Серж и Кинг се оправят доста добре и би трябвало да продължат да играят и през оставащите седмици. Длъжни сме да запазим този темп.

Лекуващият травма Ариен Робен
Днес приказвах с него, той се усеща по-добре, а и звучи по-оптимистично. Не желая да изкарвам нещата по-позитивни от това, което в реалност са. Но пък неговите думи ме зарадваха.

Ренато Санчес
Той се намира в сложна обстановка. Засега Санчес е част от отбора и споделя задачите ни. След края на сезона ще седнем и ще приказваме. В момента тимът се показва добре и реализираме нужните резултати. Всички от състезатели на терена си правят работата и не е елементарно да извадя някого от тях. Ренато би трябвало да чака за момента, в който ще мога да го пусна в игра.

The Easter-Werder-week continues #packmas #SVWFCB pic.twitter.com/cZVll73HVr
— FC Bayern English (@FCBayernEN) April 22, 2019
Леон Горетцка
Той се развива добре през сезона, направи доста мощни мачове. Заедно с Хамес Родригес не ги включих в състава за дербито с Борусия (Дортмунд) по тактически аргументи. И след това спечелихме с 5:0. Защо ми е да трансформирам нещата? На тях не им е елементарно, само че не ми е елементарно и на мен. Това е класата на Байерн.

Клаудио Писаро
Той е страховит футболист и даже по-страхотен като човек. Писаро е легенда и на двата клуба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР