В средата на тази седмица южнокорейските правоохранителни органи предявиха обвинения

...
В средата на тази седмица южнокорейските правоохранителни органи предявиха обвинения
Коментари Харесай

Компютърните сервизни техници в Южна Корея са инсталирали рансъмуер в ремонтираните от тях компютри

В средата на тази седмица южнокорейските правоохранителни органи предявиха обвинявания на девет сервизни техници на компания за ремонт на компютри, името на която остана незнайно. Оказа се, че в сервизите на тази компания са е разработвал и конфигурирал в компютрите на своите клиенти.

В тази незаконна скица не са взели участие всички чиновници на компанията, а единствено деветте изброения от уеб изданието The Record техници. Според формалната информация на южнокорейските управляващи, с помощта на този рансъмуер нарушителите са получили малко над $321 хиляди. Те са съумели да получат откупи от 40 компании, които са обслужвали през 2020 и 2021 години.

Южнокорейските мошеници са привлекли вниманието на полицията откакто някои от техните клиенти са се обърнали към правоохранителните органи за помощ, тъй като не са съумели да се оправят с рансъмуера в техните компютри. Оказа се, че тези сервизни служащи са помагали на потърпевшите да водят договаряния с хакерите и да заплащат откупи, а по-късно са им декриптирали информацията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР