В средата на миналата година властите в американския щат Вермонт

...
В средата на миналата година властите в американския щат Вермонт
Коментари Харесай

Aмepиĸaнcĸи щaт тъpcи xopa, ĸoитo биxa ce пpeмecтили тaм cpeщy $10 000

В средата на предходната година управляващите в американския щат Вермонт оповестиха, че ще оферират по 10 000 $ на хората, решили да се реалокират да живеят там.

Програмата Remote Worker Grant Program към този момент е в ход, като документи по нея могат да се подават от 1 януари 2019 година. Според проекта по нея ще бъдат финансирани 100 души през първите три години от програмата и в допълнение на година по още 20 души, решили да работят там.

Избраните претенденти ще могат да получат по 5000 $ през идващите две години. Тези средства могат да бъдат употребявани за покриването на разноски по преместването, разноски по настаняването, закупуването на компютър и свързване с интернет и други сходни, описват от CNBC.

Засега образецът за кандидатстване е бил свален от няколко хиляди консуматори, само че към момента никой не е изпратил документи.

Служителите, които ще бъдат в допълнение подкрепени, би трябвало да работят за компания отвън щата, само че да желаят да се реалокират да живеят в него и да работят от разстояние.

Въпреки че Вермонт има красива природа и ниски налози локалните налози се борят с казуса на застаряващото население.

" Имаме потребност от повече хора в този щат. Просто е - ние сме дребен щат с малко население и в този момент сме един от най-застаряващите щати в страната ", споделя Джоан Голдстайн, която е комисар по икономическото развиване във Вермонт.

 

money.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР