В сравнение с предишните коронавируси този се държи наистина ужасяващо,

...
В сравнение с предишните коронавируси този се държи наистина ужасяващо,
Коментари Харесай

Проф. Йорданка Стоилова: В България задължителна ваксинация не може да има

В съпоставяне с предходните коронавируси този се държи в действителност ужасяващо, отбелязва епидемиологът

За избрани групи от популацията в Гърция имунизациите против Covid-19 може да станат наложителни, само че в България това не може да се случи. Това мнение изрази в изявление за БНР проф. Йорданка Стоилова, началник на катедра „ Епидемиология и Медицина на бедствените обстановки " в Медицинския университет в Пловдив и основен координатор на Експертния съвет по епидемиология.

„ Това тук не може да стане. Тук „ наложително " - като кажеш думата, и става нещо ужасно ", разяснява епидемиологът в предаването „ Преди всички ".

14-15% от популацията е с две дози на имунизацията у нас, в Гърция са 40%, уточни проф. Стоилова. Относно дребния % имунизирани медици в страната ни тя означи:

„ Не желаят. Второто - доста медицински личен състав - сестри и лекари се разболяха. "

Делта разновидността е в България и няма да ни подмине, акцентира проф. Йорданка Стоилова.

Според нея е обикновено е да има разнопосочни отзиви за клиничната картина на Делта разновидността - както за доста леко протичане, по този начин и за тежко протичане. Тя изясни, че лекото протичане става движещ източник на инфекцията.

Правилото е вирулентността на един вирус да отслабва с времето. Би следвало при прекосяване през доста хора, той да отслабва, само че се появяват доста разновидности - вирусът мутира в нови разновидности с разнообразни молекулни особености, разясни още епидемиологът.

В съпоставяне с предходните коронавируси „ този се държи в действителност ужасяващо ", уточни Йорданка Стоилова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР