В Спецсъда промениха мярката за неотклонение на бившия екоминистър Нено

...
В Спецсъда промениха мярката за неотклонение на бившия екоминистър Нено
Коментари Харесай

Пуснаха Нено Димов под домашен арест

В Спецсъда трансформираха мярката за неотклонение на някогашния екоминистър Нено Димов на домакински арест. Това стана на съвещание на 16 състав на Специализирания углавен съд, с ръководител Елена Попова. До в този момент Димов бе в ареста.

Съдът е приел, че обоснованото съмнение не е разколебано според показаните по делото доказателства.

Представените нови доказателства съдиите са решили като несъотносими към обвиняването на Димов.

В същото време съдиите сметнали, че тези доказателства са нужни с оглед разкриването на обективната истина и повдигнатите обвинявания за останалите обвинени по делото.

Съдът се солидализира със мненията на страните, че не е налице действителна заплаха от укриване поради образованието, трудовата ангажираност на обвинения преди мярката му за неотклонение и неговия непрекъснат адрес.

" Съдът обаче реши, че е налице, въпреки и в доста ниска степен, действителна заплаха от осъществяване на закононарушение с оглед нуждата от назначение на експертиза по делото за определяне на вредата, посочена в обвиняването ", написа в известието на Спецсъда.

Припомняме, на 09 януари 2020 година имаше спецакция в постройката на Министерство на околната среда и водите. Претърсен бе и дома на екоминистър Нено Димов.

Нено Димов бе задържан с мярка за задържане за 24 часа, след извършената интервенция на службите в Перник и в Министерството на околната среда и водите. От Министерството са конфискувани документи.

На идващия ден - 10 януари 2020 година, министър Димов подаде оставка.

Междувременно стана ясно, че сегашният районен министър Петя Аврамова не е разпитвана за водната рецесия в Перник.

На 16 януари Апелативният съд удостовери най-тежка мярка за неотклонение на Нено Димов.

Ден по-късно -17 януари, от прокуратурата разпратиха до медиите нова серия доказателства за виновността на Нено Димов. В тях влизат протоколите от разпитите на зам.-министрите Атанаска Николова и Красимир Живков, Мая Дряновска, шеф на дирекция Управление на риска при наводнения към Министерство на околната среда и водите, заповедта за използване на цените във ВиК - Перник въз основата на решение на КЕВР. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР