В Специализирана прокуратура са получени по компетентност материалите от проверка

...
В Специализирана прокуратура са получени по компетентност материалите от проверка
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата разследва Стойчо Кацаров заради COVID тестовете за ученици

В Специализирана прокуратура са получени по подготвеност материалите от инспекция на КПКОНПИ, формирана по сигнал по отношение на извършени от Министерство на здравеопазването четири процедури за закупуване и доставка на проби за неинвазивно проучване на възпитаници с оглед разкриване на SARS-CoV-2.
С разпореждане на наблюдаващия прокурор е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 282 от Наказателен кодекс. А точно:
"Длъжностно лице, което наруши или не извърши служебните си отговорности, или надвиши властта или правата си за да набави за себе си или за другиго полза или да аргументи другиму щета и от това могат да настъпят немаловажни нездравословни последствия, се санкционира с отнемане от независимост до пет години, като съдът може да постанови и отнемане от правото по член 37, алинея 1, точка 6, или с пробация ".
Разследването е предоставено на следовател от отдел „ Следствен “ при Специализирана прокуратура. На Агенцията за държавна финансова ревизия е предоставено осъществяване на финансова ревизия.
След привършване на следствието Специализираната прокуратура ще уведоми обществеността за резултатите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР