В спешен порядък комисията, която отговаря за обществената поръчка за

...
В спешен порядък комисията, която отговаря за обществената поръчка за
Коментари Харесай

Джунглата в Марица изчезва? Бързат с почистването преди да дойде пролетта

В незабавен порядък комисията, която дава отговор за публичната поръчка за почистването на река Марица, ще възобнови работа, с цел да приключи процедурата.  Зам.-кметът по екология Иван Стоянов съобщи, че се надява скоро да бъде определен реализатор и да се започва почистването.  Въпросната процедура бе прекъсната от предшественика му Анести Тимчев след голям брой обрати и странни решения.   В последна сметка решението падна в Комисия за защита на конкуренцията след обжалването на една от компаниите „ БКС - Озеленяване ”.
Прочетете още
„ Искаме да почистим реката преди пролетта, когато ще стартира да се топят снеговете и да вали дъжд. В момента равнището ниска, а растителността разрешава по-лесното й унищожаване ”, съобщи Стоянов.

Припомняме, че някогашният зам.-кмет по екология Анести Тимчев дефинира компания „ Ростер ” ООД, като я избра за реализатор, макар че бе дала най-висока цена – 1,2 млн. лв. без Данък добавена стойност. Другите две компании – „ БКС Озеленяване ” и  „ Ековат – България ” бяха дали  надлежно цена от 977 хиляди лв. и 540 хиляди лв..

Тя бяха отстранени, а въпросът стигна до Комисия за защита на конкуренцията и Върховен административен съд.  Върховните магистрите постановиха, че Община Пловдив незаконосъобразно е избрала компания „ Ростер ”, а „ БКС – Озеленяване ” не е трябвало да бъде отстранена. След това решение от Община Пловдив прекратиха поръчката поради „ непреодолимо противоречие ” в документите, което се касае за неточност при изчисляването площите и сумата за разчистване. 

Компанията „ БКС – Озеленяване ” пусна нова тъжба в Комисия за защита на конкуренцията, а „ непреодолимо противоречие ” се оказа, че е равна на 80 стотинки, или 0,002 дка в площта, която би трябвало да се почисти от компанията.  Така Комисия за защита на конкуренцията анулира решението на Тимчев, а Община Пловдив ще организира още веднъж комисия, с която да изберат компанията за реализатор, съгласно напътствията на Върховен административен съд и регулатора.

Поръчката е за почистването единствено към мостовете, както и островите, защото при високи води има действителна заплаха за оборудванията.  Скоро се чака да бъде приключен и планът за цялостното разчистване на Марица, чиято стойност се чака да е над 7 млн. лв..

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР