В спешен порядък България ще изпрати военна помощ към Украйна.

...
В спешен порядък България ще изпрати военна помощ към Украйна.
Коментари Харесай

Тагарев: Ще изпратим към Украйна първо най-небходимото

В незабавен порядък България ще изпрати военна помощ към Украйна. Това съобщи военният министър Тодор Тагарев, само че посочи, че логистичната интервенция е комплицирана, поради което и не се ангажира с съответен период.
Прочетете още
В Централния боен клуб се организира конгрес, отдаден на войната в Украйна. Пред медиите военният министър Тодор Тагарев съобщи - България ще изпрати най-необходимото за Киев, по отношение на потребностите на страната. Той съпостави изпращането на военна помощ със комплицирана интервенция, която би могла да отнеме няколко месеца.

През последните дни министърът на защитата и ръководеното от него министерство се трансфораха в гореща тематика поради включването на България в организацията на Европейския съюз за даване на 1 милион муниции за Украйна, както и поради новия пакет от помощи, признат от Министерския съвет. Един от противоречивите въпроси беше за какво и този път описът с военна техника е засекретен.

Според ръководителят на Комисията по защита Христо Гаджев информацията е била засекретена от служебното държавно управление и разсекретяването й в този момент ще отнеме време. 

„ Ще бъдат приоритизирани от тяхна позиция потребностите и първо ще получат това, което е най-необходимото ”, съобщи Тагарев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР