В социалното министерство ще се проведе заседание на работната група

...
В социалното министерство ще се проведе заседание на работната група
Коментари Харесай

Работна група обсъжда проектозакона за хората с увреждания

В общественото министерство ще се организира съвещание на работната група по изработването на проектозакона за хората с увреждания, в което ще вземат участие протестиращите майки.

Надеждите на участници в работната група са през днешния ден да бъде реализирано единодушие по текстовете на проектозакона. Това не стана на съвещанието на групата предишния петък, което продължи близо 8 часа.

Кристина Николаева, която е измежду протестиращите майки, сподели за " Хоризонт ": " Ние отиваме с упования да се одобряват нашите претенции. Защото те дават една посока на промяна и началото на промяна в сферата, касаеща живота на хората с увреждания ".

Николаева разяснява още: " С един закон, два или три, направени от едно министерство, не може да се случи такава промяна, каквато ние желаеме. За да стане тая промяна, би трябвало да се преработят и нормативни уредби от МОН и Министерство на здравеопазването. Да се смени здравната експертиза, моделът и методиката, по който тя се прави. Понятието ТЕЛК да се не помни. Ако нашите претенции за Закона за хората с увреждания не бъдат признати, той ще е един малко поизлъскан вид на остарелия закон ".

За на следващия ден е планувана и поредна среща на майките в Министерския съвет.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР