В социалните мрежи се появи видео, показващо кратък откъс от

...
В социалните мрежи се появи видео, показващо кратък откъс от
Коментари Харесай

Историческо видео: Първи разговор между Зеленски и Макрон веднага след началото на войната

В обществените мрежи се появи видео, показващо къс фрагмент от телефонен диалог междуВолодимир Зеленски и Еманюел Макрон.

Президентите на Украйна и Франция водят разговорсутринта на 24 февруари, когато съветски войски нахлуха в Украйна.

Видимо сюрпризиран от думите на Зеленски, Макрон пита: „ Това значи, че те (руснаците бел. ред.) са изпратили специфични елементи в Киев? “

Зеленски от своя страна му дава отговор, че на всички места има войски. „ В Киев, в Одеса, от Беларус.Не е същото като през 2014 година доста повече ", заявава той.

В края на късия видеоклип Зеленски насочва прочувствен апел към Макрон и го моли за помощ: „ Мисля, че е доста значимо да говорите с Путин и да се опитате да сформирате антивоенна коалиция. Сигурни сме, че европейските водачи и Байдън ще му се обадяти ще му кажатда спре. Той ще ви изслуша. “

Държавният глава на Франция многократноподдържа връзка по телефонасшефа на Кремъл Владимир Путин преди и след началото на нашествието.Преди няколко дни той отбрани желанието си да продължи дасе чува с него.

„ Не би трябвало да говорите единствено с тези, с които сте съгласни. Кой желае Турция да бъде единствената авторитетна страна и единственият член на НАТО, който към момента беседва с Русия? Франция ще продължи да беседва с Русия в търсене на спокойно решение, в сходство с курса на съдружниците от НАТО “, безапелационен бе Макрон.

С оглед на войната в Украйна френският президент още веднъж прикани Европа да се сплоти.

„ Не би трябвало да се позволява Европа да бъде разграничена “, сподели Макрон в Париж. „ Европа не би трябвало нито да се причислява към тези, които желаят да се въвлекат повече във войната и да рискуват нейното разширение, нито би трябвало да се разрешава на страните в източната част на Европейски Съюз да подхващат самостоятелни дейности. Европейското единение е ключът “, сподели Макрон, като добави " Разпокъсването на Европа е една от военните цели на Русия. Следователно наша отговорност е да защитим Европейския съюз и неговата мощ в този подтекст. "

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР