В социалните мрежи активно се обсъжда фактът, че от московското

...
В социалните мрежи активно се обсъжда фактът, че от московското
Коментари Харесай

Мистериозен Ил-96 лети от Москва за Вашингтон

В обществените мрежи интензивно се разисква фактът, че от московското летище Внуково през днешния ден за Ню Йорк е изхвърчал аероплан ИЛ-96-300 " RSD738 " (RA-96019) от държавния авиоотряд на Русия, като инспекция сочи, че крайната дестинация на полета е Вашингтон, написа

Според уеб страницата за следене на полети Flightradar24.com самолетът на съветския специфичен авиоотряд сега е на път към летище JFK в Ню Йорк.

Кой или какво тъкмо има на борда на машината е незнайно - не е обявен никаква аудиенция на съветски публични лица в Съединени американски щати.

Това се случва часове откакто бе обявено за извършен телефонен диалог сред министрите на защитата на Съединени американски щати и Русия Лойд Остин и Андрей Белоусов.

През март 2022 година Съединените щати оповестиха, че ще блокират съветските самолети да употребяват цялото вътрешно въздушно пространство на страната в отговор на съветската инвазия в Украйна. След възбраната обаче Русия получи особено позволение за полети за транспортиране на държавен личен състав назад в Русия.

Миналата година различен аероплан Ил-96 от съветския държавен флот е кацал на летищата във Вашингтон и Ню Йорк, с цел да прибере съветски дипломати, на които е било подредено да изоставен Съединени американски щати.

Сегашният полет, който се е насочил към Ню Йорк, също може да е на път да вземе личен състав, обвързван с съветското държавно управление, като да вземем за пример чиновници на съветското посолство или съветски дипломати от Обединените народи.

Също по този начин през уикенда бе обявено, че американските управляващи са решили да затворят два съветски визови центъра - в Ню Йорк и Вашингтон.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР