В Сопот над 70 младежи преминават през школата за занаяти.

...
В Сопот над 70 младежи преминават през школата за занаяти.
Коментари Харесай

Вижте тайната на доброто мезе, показана от най-малкия майстор (ВИДЕО)

В Сопот над 70 младежи минават през школата за занаяти. Резултатът от това е, че те могат да подготвят с финес месни артикули, измежду които суджук, бабек, пастърма и други мезета. Учениците са усвоили до съвършенство сопотските предписания. Пример за това е Кристиян Добрински.

Той е възпитаник в 12 клас в сопотската гимназия. Самият той е осведомен с секрети предписания, по които подготвя всевъзможни обичайни мезета. По думите му, най-характерните от тях за Сопот са бабекът, кашкавалът, сиренето и суджукът.

Той споделя и методът на подготвяне. Мезетата се вършат от свинско месо. Овалват се в сол и се оставят да починат за 24 часа. След това се подправят и ги слагаме да съхнат за интервал от 2 седмици до 1 месец, според от типа мезе. Що се отнася до напитката, която върви с мезетата, Кристиян предлага чаша алено вино, по опция от Сопот.

Мезетата са наложителна част от трапезата на българина, изключително по празниците. Затова е значимо да има майстори, които да ги подготвят. А още по-хубаво е, когато млади българи наследяват този прелестен поминък от по-възрастните и не престават традициите.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР