В Софийския градски съд е внесен обвинителен акт срещу Константин

...
В Софийския градски съд е внесен обвинителен акт срещу Константин
Коментари Харесай

Прокурор Сулев стана първия обвиняем по аферата Петьо Еврото

В Софийския градски съд е импортиран обвинителен акт против Константин Сулев, прокурор от Софийска районна прокуратура, оповестяват от пресцентъра на съда.

Той е упрекнат, че за времето от 30.05.2023 година до 01.06.2023 година в София, при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на длъжностно лице е нарушил и не е извършил служебните си отговорности за да набави полза за И. Г., като не допусне да бъде изнесена информация против него в медийното пространство, както и за да аргументи другиму щета, а точно на П. П. и К. Х., като от закононарушението могат да настъпят немаловажни нездравословни последствия – нелегално засягане правата на жители и уронване престижа на правосъдната власт, в частност на прокуратурата.

Предстои да бъде планувано разпоредително съвещание.

Преди дни при чуване във краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов, някогашният началник на Софийска районна прокуратура Невена Зартова уточни, че сътрудника ѝ Константин Сулев, който е работил по делото против Петьо Петров и го е оповестил за търсене, сега е обвинен.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР